Belföld

A csepeli polgármester Karácsonynál tiltakozik egy tervezett hajléktalanszálló miatt

Borbély Lénárd Csepel polgármestere (Fidesz-KDNP) Karácsony Gergely főpolgármesternek címzett nyílt levélben tiltakozik, mert úgy értesült, hogy a főváros hajléktalanszállót tervez kialakítani egy XXI. kerületi volt iskolaépületben - közölte a csepeli önkormányzat hétfőn.

A csepeli polgármester Karácsonynál tiltakozik egy tervezett hajléktalanszálló miatt
Borbély Lénárd csepeli polgármester
Fotó: MH/Purger Tamás

A polgármester a Facebookon közzétett nyílt levelében azt írta: a Táncsics Mihály utca 82-84. szám alatti ingatlanban fertőtlenítési és más munkálatok kezdődtek. Érdeklődésükre az ott dolgozók azt mondták, hogy a fővárosi önkormányzat hajléktalanszállót akar létrehozni az épületben.

Borbély Lénárd a nyílt levélben arra hívta fel Karácsony Gergely figyelmét, hogy a Táncsics Mihály utca Csepel egyik kiemelt és forgalmas, a belvároshoz tartozó utcája.

A kerületi önkormányzattal és a környéken lakókkal a főváros esetleges szándékáról senki sem egyeztetett, a véleményüket nem kérték ki - írta. Megjegyezte az is, hogy Csepelen elegendő hely van a hajléktalanoknak.

"Csepel polgármestereként - amennyiben ez valós szándék -, a kerületünk és az itt élők érdekében a leghatározottabban ellenzem a belvárosunkban hajléktalanszálló kialakítását" - fogalmazott a polgármester. Végül arra kérte a főpolgármestert, hogy soron kívül tájékoztassa a kerületi önkormányzatot a fővárosnak az ingatlannal kapcsolatos szándékairól.

Kapcsolódó írásaink