Belföld

A Momentum eltörölné az idei érettségit

Négy pontból álló javaslatot tett Fekete-Győr András Orbán Viktornak.

A Momentum eltörölné az idei érettségit
A Momentum terve, miszerint minden diák automatikusan bekerülne egyetemre, főiskolára, amennyiben megfelelnek a minimumkövetelményeknek, egybenhangzó negatív fogadtatásban részesült
Fotó: Facebook

Töröljük el idén az érettségit! – írja a Momentum a Facebook-oldalán. Dukán András Ferenc, a Momentum oktatáspolitikusa és Fekete-Győr Andrásl 3+1 pontból álló javaslatot tesz Orbán Viktornak.

  1.  „Töröljék el az idei érettségiket! Minden diák kapja meg a középszintű érettségit a középiskolai eredményei után.
  2. Minden diákot vegyenek fel automatikusan egyetemre, főiskolára, amennyiben megfelelnek a minimumkövetelményeknek!
  3. Azokon a szakokon, ahol kivételes esetben túljelentkezés van, online érettségi eredmények döntsenek!
  4. (+1) Mindenkinek legyen ingyenes az első felsőoktatási év a családok egyre romló gazdasági helyzete okán!”

A javaslatot nézve nem meglepő, hogy kisebb felháborodást keltett a Momentum bejegyzése. 

A poszthoz ehhez hasonló kommentek érkeztek: „Azért ennek neki kellene futni még egyszer....ennyi erővel töröljék el álláskeresésnél az interjút és vegyenek fel mindenkit, aki pályázik??”

Többeknek is feltűnt, hogy a javaslat, finoman szólva légből kapott és primitív, így a „A javaslataink merésznek tűnhetnek, de alaposan átgondoltak,”..... Hááát, ezzel azért vitába szállnék. És nem a „merész” részéve - féle kommentek nem kis számban jelennek meg a Momentum bejegyzésénél.

A pártnak olyannyira abszurdra sikerült a terve, hogy viccpártokhoz hasonlítják őket: „Csatlakozott a Kétfarkú Kutyapárt a Momentumhoz? Már látom is a holnapi posztot: A járványra való tekintettel a kormány biztosítson örök életet mindenkinek...”

„Mindenkit ingyen egyetemre? Azt az egyre kevesebb munkahellyel rendelkező adófizetők állják...semmi sincs ingyen. Vagy netán a tanárok, előadók is ingyen tanítanak egy évig?” - az ehhez hasonló kommentek rávilágítanak, hogy a Momentum javasalta mögött nem áll oktatási, egészségügyi, de gazdasági szempont sem. Így könnyen láthatóvá válik, az energia (vagy annak hiánya), amit öl a párt egy-egy ötletbe.

De ha az volt a terve a pártnak, hogy tejjel-mézzel folyó Kánaánt ígérnek, és ezzel szavazókat csábítanak magukhoz, akkor megint csak rosszul sült el a projekt: „Ez most komoly??? Tényleg így gondolkodtok? Ez nagyon nagy csalódás! Szerintem ezen a véleményen változtatni kellene, de sürgősen! Sok szavazót veszthettek, sajnos egyet már tuti, ha ez tényleg komoly! ”- írta az egyik hozzászóló.

Object box

Kapcsolódó írásaink

Még nincs kőbe vésve az érettségi dátuma

ĀSenkinek nem kötelező most írásbelizni, a jelentkezés törlésére vonatkozó kérelmet tegnap éjfélig lehetett benyújtani, vagyis ma derülhet ki, hányan szeretnének vizsgázni