Belföld

Orbán Viktor: Hétfőtől díjmentes a közterületi parkolás

Hétfőtől díjmentes lesz a közterületi parkolás Magyarországon - közölte az MTI-vel Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap.

Orbán Viktor: Hétfőtől díjmentes a közterületi parkolás
Orbán Viktor miniszterelnök
Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala

„A koronavírus-járvány elleni védekezés egyik legfontosabb eszköze az emberek közötti biztonságos távolság fenntartása. Mivel zsúfolt tömegközlekedési járatokon ez nem vagy csak korlátozottan lehetséges, fontos, hogy aki tudja, használhassa a saját autóját” - fogalmazott a kormányfő. Emiatt indokolt a közterületi parkolási díjak megszüntetése - tette hozzá.

Orbán Viktor tájékoztatása szerint a kormány vasárnap a helyzet megoldása érdekében rendeletet alkotott, amely a Magyar Közlönyben még a nap folyamán megjelenik. Ennek értelmében hétfőtől díjmentes lesz a közterületi parkolás Magyarországon - közölte a kormányfő.

A Magyar Közlönyben megjelent rendeletet ide kattintva olvashatja el!

Objektum doboz

Mint megírtuk, már március 20-án a budapesti parkolás ingyenessé tételére kérte a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője Karácsony Gergely főpolgármestert a koronavírus-járvánnyal összefüggésben.

Láng Zsolt a Facebookon pénteken közzétett videoüzenetében azt mondta: Karácsony Gergely egyértelművé tette, hogy nem hajlandó ingyenessé tenni a parkolást Budapesten.

„Mi azt gondoljuk, hogy ez egy hibás döntés” - jelentette ki a frakcióvezető, hangsúlyozva: a fizetős parkolás felfüggesztése valós segítség lehet a fővárosban élőknek, a közösségi közlekedés tehermentesítése pedig fontos a koronavírus elleni védekezésben.

Kapcsolódó írásaink