Belföld

A magyarok óriási többsége továbbra is támogatja a szigorú határvédelmet

Közvéleménykutatás készített a Századvég, mellyel azt vizsgálta, hogy a magyar lakosság hallott-e Erdogan török elnök bejelentéséről, illetve milyen intézkedéseket vár a kormánytól az élénkülő migrációval kapcsolatban - derült ki az Alapítvány lapunkhoz eljuttatott tanulmányából.

A magyarok óriási többsége továbbra is támogatja a szigorú határvédelmet
A magyarok 80 százaléka továbbra is a szigorú határvédelem mellett áll
Fotó: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Az ezer fő válaszaiból készült kutatás alapján megállapítható, hogy a megkérdezettek 82 százaléka értesült arról, hogy a szíriai katonai konfliktusok, illetve a török államfő nyilatkozata nyomán újabb tömegek indulhatnak meg Európa felé, és mindössze a 18 százalékuk nem hallott a szóban forgó fejleményekről - szerepel a .

„A felmérés szerint a magyarok továbbra is elsődleges fontosságúnak tartják a határok védelmét: a válaszadók 80 százaléka úgy véli, a magyar kormánynak meg kell erősítenie a határvédelmet, valamint továbbra is meg kell akadályoznia az országba irányuló kontrollálatlan bevándorlást, és pusztán a 10 százalékuk helyezkedett eltérő álláspontra. A véleménnyel nem rendelkezők aránya e kérdésben 10 százalék.”

A magyarok 80 százaléka továbbra is a szigorú határvédelem mellett áll
A magyarok 80 százaléka továbbra is a szigorú határvédelem mellett áll
Fotó: Századvég Alapítvány

A kérdést politikai önbesorolás szerinti bontásban megvizsgálva látható, hogy ebben a témában még a baloldali szavazók többsége (51 százaléka) is a kormány álláspontjával ért egyet és a határok fokozottabb védelme mellett áll, míg a 29 százalékuk beengedné a Szíriából érkezőket. A középen álló és a jobboldali választók 78 illetve 95 százaléka nem enyhítene a határvédelem szigorán, ezzel szemben 10 illetve 3 százalékuk lazítana rajta - szerepel Századvég tanulmányában.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom