Belföld

Harminc százalékkal emelkednek a felsőoktatási ösztöndíjak

Februártól emelkednek az egyetemi és főiskolai ösztöndíjak, mivel az egy főre jutó hallgatói támogatás összege is nőtt - közölte Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a lapunkhoz eljuttatott videójában.

Harminc százalékkal emelkednek a felsőoktatási ösztöndíjak
Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Azt mondta, hogy a 2018. szeptemberi emelkedés után most további 30 százalékkal, 166 ezer forintra nőtt a hallgatói normatíva. Összesen 40 százalékkal bővült a felsőoktatási ösztöndíjakra fordítható keret, amelyre a kormány idén 3,5 milliárd forint többletforrást biztosít.

Tovább emelkednek tehát a felsőoktatási hallgatói ösztöndíjak, és már 17 különbözőből választhatnak a hallgatók, tanulmányi eredményeiknek és szociális helyzetüknek megfelelően - jegyezte meg Szentkirályi Alexandra.

Objektum doboz

  A 2019/2020-as tanévben is több mint ezer hallgató kap külön nemzeti felsőoktatási ösztöndíjat. Az ösztöndíjak mellett kiváló lehetőség és életre szóló élmény a részvétel külföldi részképzésen vagy szakmai gyakorlaton - vélekedett.

Azt akarják, hogy a fiatalok használható tudást szerezzenek, és így a jövőjük is biztos legyen - hangoztatta a kormányszóvivő.

Kapcsolódó írásaink