Belföld

A Fidesz-KDNP támogatja, hogy a kormány lépéseket tegyen a pedagógusok védelméért

A Fidesz és a KDNP frakciószövetsége támogatja, hogy a kormány lépéseket tegyen a pedagógusok védelméért - közölte a kormánypártok nevében Böröcz László, a Fidesz országgyűlési képviselője kedden Budapesten újságírókkal.

A Fidesz-KDNP támogatja, hogy a kormány lépéseket tegyen a pedagógusok védelméért
Böröcz László
Fotó: MH

A fideszes politikus rámutatott: Gyöngyöspata, Nagykáta, Mezőtúr csak néhány példa az elmúlt napokban felszínre került esetekből, amikor tanárt bántalmaztak diákok. Teljesen mindegy, hogy mely magyar településről van szó, teljességgel elfogadhatatlan, hogy pedagógusokat terrorizáljanak egyes diákok - jelentette ki.

Hozzátette: elfogadhatatlan, hogy fizikailag fenyegessék, bántalmazzák a tanárokat. Nincs mentség az ilyen pedagógusok elleni erőszakos viselkedésre, sem a diáknak, sem a szülőnek. Nem mentség a szociális helyzet sem - hangsúlyozta. Böröcz László kiemelte: ilyesmit nem szabad eltűrni egyetlen diáktól sem, függetlenül attól, hogy ki milyen származású, nem lehet megértőnek lenni semmilyen erőszakkal szemben.

Kiemelte: az ilyen erőszakos légkör tönkreteszi nemcsak a pedagógust, hanem az osztályközösséget, akár az egész iskola légkörét is. Ezért örömmel halljuk, hogy a kormány fel akar lépni a pedagógusbántalmazással szemben; a Fidesz és a KDNP frakciója támogatja, hogy a kormány lépéseket tegyen a pedagógusok védelméért - közölte.

Kapcsolódó írásaink