Belföld

Megosztja az ellenzéket Niedermüller kijelentése

Hétértékelő. Az uniót elhagyó briteknek többek közt abból lett elegük, hogy több országból is meghívóleveleket küldözgetnek a bevándorlóknak – mondta Deák Dániel a Brexit kapcsán

A múlt heti tiltakozás azt jelzi, hogy a társadalom többsége is elítéli az olyan politikusokat, mint a keresztények ellen uszító Niedermüller Péter – mondta lapunknak Deák Dániel politológus. Nem véletlen, hogy még a balliberális oldalon is bocsánatkérésre szólították fel, de ezt nem tette meg.

Megosztja az ellenzéket Niedermüller kijelentése
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Niedermüller Péter kijelentése jól példázza, hogy a balliberális oldalt elképesztően frusztrálja az, hogy Magyarország nem adta be a derekát a brüsszeli nyomásnak, és nem engedte magát elárasztani bevándorlókkal, kiáll az európai keresztény értékek mellett – mondta lapunknak a múlt hét történései kapcsán Deák Dániel politológus. A XXI. Század Intézet vezető elemzője kifejtette, a DK-s politikus rasszista megnyilvánulása, hogy a keresztény fehér embert „rémisztő képződménynek” nevezte, rávilágít arra is, hogy a balliberálisok már nem is próbálják leplezni valódi énjüket. Ne legyenek kétségeink – fogalmazott –, ha ezek a politikusok hatalomra kerülnek, mindent megtesznek az európai társadalmak átalakítása érdekében. Mindez szerinte már a 2015-ös bevándorlási válság kitörésekor is látható volt.

Deák Dániel úgy vélekedett, Karácsony Gergely megnyilvánulása is rendkívül cinikus volt a kérdésben, vélhetően hasonlóan gondolkodik, ezért nem határolódott el a rasszista kijelentéstől.

Megosztja ugyanakkor az ellenzéket Niedermüller kijelentése, hiszen a Jobbik mellett balliberális politikusok is bocsánatkérésre szólították fel, még az ATV műsorvezetője is megdöbbent, hogy Niedermüller nem hajlandó elnézést kérni a nagy botrányt kavart mondataiért – emelte ki a DK-s politikus reakcióját a politikai elemző. Ez az ügy Deák szerint éket verhet közéjük, hiszen a DK szektaként viselkedő táborán kívül az ilyen kijelentések mindenhol kiverik a biztosítékot.A múlt heti tiltakozás is azt jelzi, hogy a társadalom többsége is elítéli az ilyen politikusokat.

Fontos lépten-nyomon hangsúlyozni, hogy a balliberális oldal ugyan általában a sokszínűség előnyeivel érvel a bevándorlás mellett, azonban a főként muzulmán bevándorlók hatására éppen a sokszínűség sérül a nyugat-európai országokban, ahol megnövekedtek az antiszemita támadások, gyakoriak lettek a homoszexuálisok elleni erőszakos cselekmények, és a vallási ellentétek is újra megjelentek – mutatott rá az elemző. Ennek eredményeként komoly veszélynek lettek kitéve az európai értékek és az európai kultúra ezekben az országokban.

A magyar kormány ugyanakkor továbbra is ellenáll az ilyen jellegű nyomásgyakorlásnak, és kész megvédeni a déli határt az illegális bevándorlók próbálkozásaitól – jegyezte meg a Röszkén történtek kapcsán, hiszen a bevándorlók múlt keddi betörési kísérletét is sikeresen kivédte Magyarország, ráadásul gyorsított eljárásban börtönbüntetésre ítélték az erőszakos migránsokat.

Ez példát statuálhat és elrettentheti a további ilyen jellegű próbálkozásoktól a migránsokat, mondta Deák Dániel. Ugyanakkor felhívta a figyelmet rá: sajnos ez nincs így minden uniós tagállamban, Olaszországtól kezdve Spanyolországon át egészen Németországig nagyon sok helyen még mindig meghívólevelet küldenek a migránsoknak.

Deák Dániel szerint többek között ebből lett elegük a briteknek, akik február 1-jétől már nem tagjai az Európai Uniónak, és a szuverenitásukat visszaszerezve olyan szigorú bevándorlásügyi szabályozást igyekeznek kialakítani, mint amelyet például Ausztrália alkalmaz. Amennyiben az Európai Unió nem változtat az álláspontján – tette hozzá a politológus –, abban az esetben az a veszély fenyeget, hogy más tagállamok is a kilépés mellett fognak dönteni.

Kapcsolódó írásaink

Fejlesztések helyett kunyerál Karácsony

ĀHétértékelő. Az elmúlt száz nap a politikai kinevezettek helyzetbe hozásáról szólt a baloldalon, fővárosi és kerületi szinten egyaránt – hívta fel a figyelmet Boros Bánk Levente

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom