Belföld

Plusz négyezer újszülöttet várnak 2022-re az ingyenes meddőségkezelésektől

Segítség a pároknak

Először nem a minisztériumnak, hanem az orvosoknak kellene egyetérteniük a hálapénz kriminalizálásában – mondta az egészségügyért felelős államtitkár a Magyar Orvosi Kamara javaslatára reagálva a Kossuth rádióban.

Plusz négyezer újszülöttet várnak 2022-re az ingyenes meddőségkezelésektől
Horváth Ildikó
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Horváth Ildikó rámutatott: a kamara javaslata szerint a hálapénzt a beteg és az orvos számára is kriminalizálni kell, de nem fejtették ki, pénzbüntetést értenek ezalatt vagy börtönbe akarják küldeni az orvosokat és a betegeket. Sajtótájékoztatóján az államtitkár arról beszélt, a kormány elkötelezett abban, hogy segítséget nyújtson a meddő pároknak, ezért február 1-től ingyenesek lesznek a meddőségkezelésben használt gyógyszerek és a kivizsgálások. A meddőségi vizsgálatok közfinanszírozásba történő bevonására a kormány éves szinten kilencmilliárd forintot biztosít, a gyógyszerek közfinanszírozásba vonására pedig 1,6 milliárd forintot – közölte. Hozzátette, a fejlesztéseknek köszönhetően négyezer újszülött világra jövetelét prognosztizálják 2022-re.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom