Belföld

Vajda nem csak listázna, politikai tisztogatásról ír

„Nem várhatják el, hogy a társadalom elnéző legyen velük szemben, mikor Orbán távozik a hatalomból” – fogalmazott az ellenzéki képviselő „a rendszer kiszolgálóival” kapcsolatban

Óriási felháborodást szült Vajda Zoltán bejegyzése, a Fidesz–KDNP szerint az ellenzéki politikusnak nincs helye a közéletben.

Vajda nem csak listázna, politikai tisztogatásról ír
Vajda Zoltán
Fotó: HírTV

„Addig is tartsuk számon, kik azok, akik pillanatnyi előnyökért, anyagi javakért, a számukra drogként ható hatalomért kiszolgálják ezt a rendszert” – fogalmazott közösségi odalán a balliberális XVI. kerületi önkormányzati képviselő. Vajda egy későbbi Facebook-posztjában ennél is tovább ment, azt írta: akiknek felelősségük van Orbán rendszerének fenntartásában, „legyenek tudatában annak, hogy rendszerkiszolgáló cselekedeteiknek nyoma van, (…) és nem várhatják el, hogy a társadalom elnéző legyen velük szemben, mikor Orbán távozik a hatalomból”. A történelem homályába süllyedt, Bajnai Gordon-féle Együtt politikusa úgy tűnik, immár nem csak listázna, a politikai tisztogatás ötletét is felvetette.

Megkérdeztük, hogyan vélekednek, netalán elhatárolódnak-e Vajda kijelentéseitől képviselőtársaik, politikai szövetségeseik. Az MSZP-s Csizmadia Ferenc és a DK-s Nemes Gábor nem kívánt lapunknak nyilatkozni, a momentumos Hollai Gábort pedig nem tudtuk elérni. Viszont megszólalt az ügyben az LMP és a CIVIL16 önkormányzati képviselője. Mizsei László azt mondta, elharapódzott a kerületi vitakultúra, Vajda Zoltán személyével kapcsolatban nem kíván állást foglalni. Schaffer Viktor kijelentette: az ellenzéki képviselő bejegyzései fenyegetésnek tűnnek. Mint lapunknak fogalmazott, „eddig sem álltam Vajda mellett, ez ügyben is elhatárolódom tőle”. Később hozzátette: Vajdától nem áll messze a kötekedés, az agresszió és a csalás, a 2018-as országgyűlési választási kampányban például levadászással fenyegette ellenfelét, a tavalyi helyhatósági voksoláson félrevezető szórólapokat gyártva próbált érvényesülni, lenyomva a CIVIL16 egyesületet. Schaffer támogatja Dobre Dániel, a XVI. kerületi Fidesz frakcióvezetőjének azon kezdeményezését, amely szerint a képviselők határolódjanak el Vajda Zoltán kijelentéseitől. A kormánypártok korábbi közleményükben azt írták: a politikus mielőbbi hatállyal adja vissza képviselői mandátumát.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom