Belföld

Választói adatbázis a balos hátországnál

Gyurcsány és Bajnai emberei újra akcióban

Jelentős választói adatbázisok felett diszponál és a legújabb kampánytechnikákkal segíti a baloldalt a két volt miniszterelnök, Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc egykori kabinetfőnöke – írta a Magyar Nemzet.

Választói adatbázis a balos hátországnál
Bizalmasok. Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon egy kormányban ült
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A 2018-as választások előtt már létrehozott DatAdat Professional Kft. egyik tulajdonosa Ficsor Ádám, míg Szigetvári Viktor menedzserként dolgozik a cégnél. A megbízhatóságra garancia, hogy Szigetvári mindkét miniszterelnök bizalmas munkatársa volt, Ficsor pedig nemcsak Gyurcsány kabinetjét vezette, de később Bajnai titkosszolgálati minisztereként is dolgozott. A projekt fontosságát jelzi, hogy abba kisebbségi tulajdonosként maga Bajnai is beszállt. Ha egy állampolgár a Facebookon Dobrev Klárával „beszélget”, a Bajnai–Gyurcsány-hálózat kezei közé kerülnek az adatai.

Ez a fejlesztés amúgy jelentősen hozzájárulhatott a DK megerősödéséhez a tavalyi EP- és önkormányzati választáson. Szintén a DatAdat tulajdonosa Gyurcsány egykori bizalmasa, az ELTE oktatója, Dessewffy Tibor.
 

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom