Belföld

A Mi Hazánk ismételten a halálbüntetés visszaállítását követeli

A halálbüntetés azonnali visszaállítását és a szibériai bérrabtartás lehetőségének megteremtését követeli a Mi Hazánk Mozgalom.

A Mi Hazánk ismételten a halálbüntetés visszaállítását követeli
Toroczkai László pártja nem először emlegeti a halálbüntetés visszaállítását
Fotó: MH/Papajcsik Péter

Toroczkai László pártja Halálbüntetés vagy Szibéria! címmel adott ki közleményt, amelyben az elmúlt bő egy hét brutális gyilkosságai (Zalaegerszeg, Kőbánya, Mórahalom, Oroszlány, Vámosmikola) kapcsán úgy fogalmaz, a jelenlegi büntetési tételek nem rendelkeznek tényleges visszatartó erővel.

„Olyan bűnözőket eresztenek a társadalomra a botrányosan enyhe bírói döntések, mint például az a kőbányai machetés gyilkos, aki a saját gyermekei szeme láttára vagdalt össze egy édesanyát, ugyanis a gyilkost, tavaly szexuális visszaélésért csupán felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték. Ezért a Mi Hazánk Mozgalom ismét kezdeményezi a védtelenek – így a gyerekek vagy idősek – sérelmére különös kegyetlenséggel elkövetett életellenes cselekmények esetében a halálbüntetést, amelynek visszatartó erejét kutatások bizonyítják” - áll a párt közleményében.

A Mi Hazánk Mozgalom egyébként már nem először követeli a halálbüntetést és a szibériai bérrabtartást és korábban világossá is tették, hogy kormányra kerülésük során bevezetik ezeket.


Kapcsolódó írásaink