Belföld

TGM: A DK Európai Egyesült Államok létrehozásáról szóló ígérete csak egy nevetséges blöff

Könyörtelenül éles kritikát fogalmazott meg Gyurcsány Ferenccel és a Demokratikus Koalícióval szemben Tamás Gáspár Miklós az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

TGM: A DK Európai Egyesült Államok létrehozásáról szóló ígérete csak egy nevetséges blöff
Tamás Gáspár Miklós élesen bírálta Gyurcsány Ferencet
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

TGM elmondta, hogy a DK elnöke a legismertebb ellenzéki politikus, mégis több mint tíz éve nem mondott egyetlen érdemleges dolgot sem a parlamentben.

„Gyurcsány Ferenc, amióta nem miniszterelnök, még nem mondott semmit a parlamentben. Mindig csak azt mondja, hogy nem szereti Orbán Viktor rendszerét” - magyarázta a műsorban a szélsőbaloldali filozófus, hozzátéve, hogy az évértékelőinek is csak annyi a lényege, hogy milyen rettenetes a jelenlegi kormány és ő majd nyerni fog.

Tamás Gáspár Miklós azt is nehezményezte, hogy a bukott miniszterelnök pártjának, meg úgy általában az ellenzékieknek nem igazán van programjuk, vagy ha van is, nem beszélnek róla. Ugyan Rónai Egon műsorvezető megpróbálta védelmébe venni Gyurcsányékat az Európai Egyesült Államokat megfogalmazó eszmével, amit az EP-választások előtt nagyon hangoztattak, de TGM erről is határozottan elmondta a véleményét. 

„Az Európai Egyesült Államok eszméjét az égvilágon senki nem támogatja, semmiféle realitása nincsen, egy teljesen nevetséges blöff” - fogalmazott a filozófus.

Arról már lapunk is több alkalommal beszámolt, hogy az utóbbi években a Gyurcsány párt legfőbb politikai üzeneteiként és választási ígéreteiként szolgáló európai nyugdíj, európai minimálbér és az Európai Egyesült Államok létrehozása egyaránt nem szerepel az EU egyetlen valódi döntéshozói jogkörrel bíró testületének a napirendjén sem. 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom