Belföld

Nagy csend az ellenzéknél Burány viccelődéséről

Zaklatási ügyek

Mikor zárja ki a korábbi nővédő Szabó Tímea frakcióvezető a nők elleni zaklatáson viccelődő Burány Sándort a Párbeszéd képviselőcsoportjából? – tette fel a kérdést a fideszes Czunyiné Bertalan Judit (képünkön) szombati sajtótájékoztatóján.

Nagy csend az ellenzéknél Burány viccelődéséről
Czunyiné Bertalan Judit
Fotó: MH

A nagyobbik kormánypárt országgyűlési képviselője ugyanis felháborítónak nevezte, hogy a Párbeszéd soraiban ülő Burány Sándor nyíltan viccelődött egy parlamenti bizottsági ülésen a nők elleni erőszakról. Czunyiné Bertalan Judit szerint Burány Sándor arról beszélt: „Felmerül benne, hogy az elmúlt hetekben a közvéleményt borzoló zaklatási ügyek nem is zaklatásnak minősíthetők, hanem tulajdonképpen együttműködési kényszernek.” A fideszes politikus azt is felháborítónak nevezte, hogy az ülésen a Burány Sándor mellett ülő szocialista Bangóné Borbély Ildikó mindezeken jókat nevetett. Czunyiné hozzátette: Szabó Tímea az elmúlt években nagy nővédőnek mutatta magát, most mégis mindezeket szó nélkül hagyja. Pedig Szabó Tímea korábban több alkalommal éppen a nők elleni szexuális zaklatás ügyében emelte fel a szavát, „mindig rendkívül harcias, harsány és hangos volt”, emlékeztetett a fideszes politikus, de a mostani zaklatási ügyekben hallgat, és más ellenzéki frakcióban is nagy a csend.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom