Belföld

Gulyás: Az ellenzék nem háborodott fel, amikor saját fizetésemeléséről szavazott

Megalapozatlan állítások

Az Országgyűlés felé benyújtott, a köztársasági elnök illetményemelését is tartalmazó javaslat kapcsán az elmúlt napokban az ellenzék részéről az államfő személyét sértő, megalapozatlan állítások hangzottak el – hangsúlyozta közleményében Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Kifejtette: a törpefrakciók vezetői ma félmillió forinttal keresnek többet a köztársasági elnöknél. Ez azért van így, mert amikor a képviselői béremelésekről szavazott az Országgyűlés, akkor az ellenzék jelentős része is támogatta saját fizetése megemelését. Az ellenzéki frakcióvezetők saját tevékenységük alapján indokoltnak tartják-e, hogy havonta ötszázezer forinttal többet keresnek, mint a köztársasági elnök? – tette fel a kérdést a miniszter. Gulyás emlékeztetett, a szocialisták azt ígérték, hogy a fizetésemelésük összegét jótékony célra fordítják. A miniszter arra kérte az MSZP-frakció tagjait, tárják a nyilvánosság elé, pontosan mekkora összeget fordítottak és milyen jótékony célra.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom