Belföld

Jövő kedden visszahívják a kispesti Lackner Csabát

A mandátumához makacsul ragaszkodó, fehérporozás közben korrupciós osztozkodásról „fecserésző” volt szocialistát megfosztanák a bizottsági alelnökségétől és tagságától is

A kispesti képviselő-testület kedden tárgyalja a korrup­ciós botrányba került volt szocialista képviselő, Lackner Csaba ügyét, a polgármester felmentené az önkormányzat szociális és lakásügyi bizottságában viselt tisztsége alól.

Jövő kedden visszahívják a kispesti Lackner Csabát
A botrányba keveredett politikus ellen már a kispesti képviselő-testület alakuló ülésén is sok helyi lakos tiltakozott
Fotó: Facebook

A pénteken nyilvánosságra hozott előterjesztés szerint jövő kedden visszahívják a korrupciós botrányba keveredett, az MSZP-ből kizárt Lackner Csabát a XIX. kerületi önkormányzat szociális és lakásügyi bizottsága alelnöki posztjáról, s a bizottságnak sem lehet a tagja. Az előterjesztést Gajda Péter MSZP-s polgármester jegyzi, aki az alelnöki posztra a momentumos átláthatósági tanácsnokot, Paróczai Anikót javasolja. Mindez Lackner önkormányzati képviselői státusát nem érinti, hiába szólította fel saját pártja, az MSZP, illetve a Kispesten ellenzékben lévő Fidesz-frakció, a korrupció mellett a kokainozás gyanújába került Lackner nem mond le képviselői mandátumáról.

Mint azt megírtuk, Lackner Csaba a Kispesten köztisztasági és parkfenntartási feladatokat végző Közpark Kft. felügyelőbizottsági elnöke is, s ez a megbízása automatikusan megszűnik azzal, hogy a képviselő-testület legutóbbi ülésén úgy határozott, az önkormányzati cégek igazgatóit visszahívja a posztjukról, s ezek betöltésére új pályázatokat írnak ki. Ez vonatkozik a VAMÜSZ-re, vagyis a kispesti vagyonkezelőre is, amelynek élén a kiszivárogtatott hangfelvételen Krinyóként emlegetett Kránitz Krisztián áll, akit a testületi döntés értelmében szintén visszahívnak a posztjáról, s új pályázatot írnak ki. A Mr. Negyven Százalékként említett Kránitz az előző ciklusban képviselő is volt, ám a hangfelvétel szerint Burány Sándor, Kispest szocialista országgyűlési képviselője – aki most a Párbeszéd frakciójában ül a parlamentben – nemet mondott újrajelölésére. Burány Sándor a nyilvánosság előtt azzal érvelt, hogy Lackner beszámíthatatlan állapotban „fecserészett”, ezért nem kell a korrupcióval vádolt kispesti MSZP-s polgármesternek lemondania és a vagyonkezelő vezetőjének sem. Kránitzról az MSZP-s honatya azt mondta, „nem képviselő jelenleg, és így a közéletből nincs hova távoznia.”

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom