Belföld

Újpesten is pénzes állást kapott a szocialista Havas Szófia

Az ’56-os forradalmárokat lenácizó politikus Demszkynek is dolgozott

Tovább folytatódik Budapesten a balliberálisok közpénzszórása és pozícióhalmozása, ezúttal az 1956-os forradalmárokat nemes egyszerűséggel csak börtönből szabaduló nyilaskereszteseknek tituláló Havas Szófia kapott jól fizető állásokat a fővárosban.

Újpesten is pénzes állást kapott a szocialista Havas Szófia
Fotó: MH

Az újpesti momentumos polgármester, Déri Tibor javaslatára Havas kapta meg az Újpesti Egészségügyi Nonprofit Kft. ügyvezetői posztját. A szocialista politikus ennek köszönhetően a IV. kerületből havi bruttó hétszázezer forintot vihet haza, de egyéb juttatások is érkezhetnek majd a számlájára. Havas az újpesti pozíció mellett a főváros újdonsült polgármesterétől, Karácsony Gergelytől is kapott munkát, mivel belekerült az Emberi Erőforrások és Nemzetközi Kapcsolatok Bizottságába, ahonnan újabb bruttó 129 630 forintot vihet haza. Így Horn Gyula volt szocia­lista kormányfő unokahúga az elkövetkezendő öt évben, „jótékony munkáiért” cserébe, csaknem ötvenmillió forint közpént tehet majd zsebre.

Egy ilyen döntésnél mindig érdemes visszatekinteni a múltba: Havas Szófia az MSZMP-ben kezdte karrierjét, később – nem túl meglepő módon – az MSZP-nél kötött ki. Volt országgyűlési képviselő, de dolgozott az SZDSZ-es Demszky Gábornak is. Részt vett a szocialista–liberális kormányok egészségügyi ámokfutásaiban. Az ő nevéhez fűződik például az akkor még fővárosi fenntartású újpesti Károlyi Sándor Kórház bezárása. A döntés következtében megszűnt az aktív kórházi ellátás a IV. kerületben. Havas az 1956-os forradalmárokat becsmérlő véleménye mellett 2008-ban nemmel szavazott arra, hogy Mansfeld Péterről teret nevezzenek el a fővárosban, illetve a katyńi mészárlás emlékművének határozatánál tüntetőleg kivonult a teremből.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom