Belföld

Kifütyülték a fehér poros felvételről ismert Lacknert a kispesti képviselők eskütételén

„Szégyellem magam, hogy kispesti vagyok" – fogalmazott az egyik kerületi lakos, miután tegnap a kispesti korrupciógyanús ügy főszereplői, köztük az MSZP-ből már kizárt Lackner Csaba letették az esküt az alakuló képviselő-testületi ülésen.

Kifütyülték a fehér poros felvételről ismert Lacknert a kispesti képviselők eskütételén
Lackner Csaba
Fotó: Facebook/MSZP Kispesti Szervez

A kispestiek az önkormányzat épülete előtt transzparensekkel fogadták a baloldali kerületi vezetőket. A táblákon azok az idézetek szerepeltek, amelyek a választásokat megelőzően kiszivárgott felvételeleken hangzottak el Lackner szájából, például: „Aki az önkormányzati politikában nem keres évi százmillió forintot, az hülye".

Az új polgármester nem mondott beszédet, de a helyi választási bizottság vezetője az ünnepről, az erkölcsösségről, a bizalomról és a hitelességről szólt, továbbá arról, hogy az esküt tett képviselők ne feladatként, hanem hivatásként tekintsenek munkájukra.

Amikor a polgármester, Gajda Péter vette át megbízólevelét, csak egy-két füttyszó hallatszott az ülésteremben, Lackner Csabát viszont nem csupán kifügyülték, hanem „tolvaj", „kokaincsászár" jelzőkkel illették, de volt olyan is, aki bekiabálta: „add vissza Csabi a mandátumodat".

Gajdáék egyébként az előterjesztések elfogadásával maguk között osztották fel az önkormányzati pozíciókat.

Kapcsolódó írásaink

Karácsony jelöltjei egy drogpartin dicsekszenek a lopásaikkal

ĀLackner Csaba szocialista képviselő arról beszél, hogy aki évente nem keres meg százmilliót, az hülye - Facebookon próbál magyarázkodni vállalhatatlan kijelentései után - Karácsony nem ítéli el drogos jelöltjét + VIDEÓ + TOVÁBBI RÉSZLETEK

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom