Belföld

Félrevezetett a Népszava: Nem bérautókat kapnak a kórházak

Egyetlen egészségügyi intézményt sem kényszerít az Állami Egészségügyi Ellátó Központ arra, hogy elektromos autókkal korszerűsítse gépkocsiparkját. Amelyik kórháznak nincs szüksége rá, az lemondhat az állam által biztosított lehetőségről.

Félrevezetett a Népszava: Nem bérautókat kapnak a kórházak
Kásler Miklós október elején jelentette be a kormány hárommilliárd forintos támogatását
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

A Népszavában megjelentekkel ellentétben nem bérautókat kapnak az egészségügyi intézmények, és nem kell bérleti díjat fizetniük. Ahogy azt Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter október elején bejelentette a kormány hárommilliárd forintos támogatásával több mint kilencven egészségügyi intézmény 249 korszerű, elektromos autót kap használatba a telephelyek közötti közlekedésre, vér és vérkészítmények szállítására, sürgősségi szállításokra.

A lehetőséggel élő kórházaknak a vételárat nem, csupán a havi bruttó 53.973 Ft-os használati díjat kell kifizetniük, amelyben benne van a karbantartás, javítás- és szervizszolgáltatás, a szezonális gumicsere, a gumiabroncsok karbantartása és tárolása, a teljes körű CASCO biztosítás, a káresemények biztosítási ügyintézése és az asszisztencia szolgáltatás is. Ez az összeg töredéke annak, amit az egészségügyi intézmények a jelenlegi, nem elektromos autókra költenek. Mindemellett a hárommilliárd forintos állami támogatásból 132 töltőállomás is létesül az egészségügyi intézményeknél, amely tovább csökkenti a költségeket. A Népszavában megjelent cikk durva félrevezetés, és a fentiek alapján egyértelmű, hogy a miniszter pontosan fejezte ki magát.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom