Belföld

Márki-Zay tisztogatásba kezdett

A hódmezővásárhelyi polgármester újraválasztása után korrupciót emleget, korábban mégsem tett feljelentést az önkormányzati cégek vezetőivel szemben

Márki-Zay Péter újraválasztott hódmezővásárhelyi polgármester számos vezetőt leváltott az önkormányzat cégeinél. A helyi Fidesz politikai tisztogatást emleget az ügyben.

Márki-Zay tisztogatásba kezdett
Márki-Zay Péter
Fotó: MH

Az egyik közös vonása Márki-Zay Péternek és Karácsony Gergelynek az, hogy mindketten szeretik pont az ellenkezőjét csinálni annak, mint amit korábban megígértek. Hódmezővásárhely álcivil polgármestere az október 13-ai választás után azonnal ijesztő példával is szolgált erre. Ugyanis Márki-Zay azonnal és csalárd módon teljes körű politikai tisztogatásba kezdett Hódmezővásárhely polgármesteri hivatalában és a város cégeiben.

A balliberális politikus – a tőle megszokott megtévesztő taktikát alkalmazva – a voksolás utáni ünnepi közgyűlésen a nyilvánosság előtt először arról beszélt, hogy ő senkit sem fog üldözni, elbocsátani a politikai nézetei miatt, majd a zárt ülésen egyetlen, előre elkészített határozattal gyakorlatilag az összes városi önkormányzati cég vezetését lecserélte a közismerten vele személyes és politikai kapcsolatban álló személyekre. De emellett a városházán is beindult a politikai alapú tisztogatás, ami formailag számos munkaszerződés közös megegyezéssel történő felbontásával történt meg. A sajtónak Márki-Zay azzal indokolta a tisztogatást, hogy csak azoktól válnak meg, akik szakmailag nem végeznek kielégítő munkát, vagy akik bűncselekményeket követnek el.

„Előfordult, hogy az orrunk előtt gyártattak Lázár-címeres boros ládákat, hamis menetlevelek voltak, olyat is tudunk, hogy az ügyvezető a saját céljaira használta a céget. Virágzott a korrupció az önkormányzati cégekben” – magyarázta Márki-Zay. Lapunk azonban úgy értesült helyi forrásoktól, hogy a vásárhelyi elbocsátások valójában nem szakmai, hanem tisztán politikai szempontok alapján történtek meg. A hódmezővásárhelyi Fidesz méltánytalannak tartja jó szakemberek politikai okokból történő eltávolítását. A Fidesz-KDNP szerint ráadásul Márki-Zay Péter polgármester önmagának mond ellent, amikor korrupcióról és visszaélésekről beszél az elbocsátásokkal összefüggésben, mivel egyetlen ügyben sem tett feljelentést, ami pedig kötelessége lenne, ha valóban tudomása lenne a törvénysértésekről.

Kapcsolódó írásaink