Belföld

Szijjártó Péter: A Fidesz szerezte a legtöbb szavazatot

Országosan a Fidesz szerezte a legtöbb szavazatot, az ország térképe narancssárga - mondta Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter rögtönzött sajtótájékoztatóján. 

Szijjártó Péter: A Fidesz szerezte a legtöbb szavazatot
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

 A tárcavezető köszönetet mondott minden magyar embernek, aki részt vett az önkormányzati választáson, hiszen fontos, hogy magas volt a részvétel. Úgy fogalmazott: „Demokráciában mindig jó hír, hogy az emberek minél nagyobb arányban gondolják”, a szavazás „fontos és számít a döntéshozatalban, pláne, hogy ha helyi vezetőket választanak”.

Közölte: külön köszönet illeti azokat, „akik ránk szavaztak, akik minket támogattak”.

Szijjártó Péter szerint továbbá köszönettel tartoznak az aktivistáiknak, akik az elmúlt heteket-hónapokat végigdolgozták és segítették jelöltjeiket a sikeres szereplésben.

Hangsúlyozta: már a feldolgozottság jelenlegi fázisában is látszik, hogy a Fidesz kapta a legtöbb szavazatot országszerte, „ami nagy dolog, hiszen ez így most már a tizedik választás Magyarországon 2006 ősze óta, ahol mi nyerünk”. Ezért „köszönettel tartozunk a magyar embereknek”, az elkövetkező időszak nagy nemzetközi küzdelmeihez ez nagyon fontos erőforrást jelent - mondta Szijjártó Péter.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink