Belföld

Puzsér: Sikeres volt a kampányunk

Sikeres volt a kampányunk - értékelt vasárnap este Budapesten, kevéssel az urnazárás után sajtótájékoztatón Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt.

Puzsér: Sikeres volt a kampányunk
„A választás egyre kevésbé az országról, a városról szól, egyre inkább a törzsi háborúról”
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Puzsér Róbert azt mondta, azt tűzték maguk elé, hogy egy újfajta „ellenzékiségreferenciát” alakítsanak ki, mondván, ők nem a kormány, hanem a rendszer ellenzéke.

Szerinte ahelyett, hogy az ellenzékiek azon versengenek, ki kiált hangosabban diktatúrát, arra van szükség, hogy minél hitelesebb, átfogóbb, komplexebb, árnyaltabb képet sikerüljön alkotni a nemzeti együttműködés rendszeréről.

Magyarországon a választás „egyre kevésbé az országról, a városról szól, egyre inkább a törzsi háborúról” - fogalmazott Puzsér Róbert.

Kérdésre válaszolva kijelentette, biztosan nem alakulnak párttá, mert a megélhetéstől független, meggyőződésen alapuló, „tényleges civilséget” akarnak megvalósítani, ráadásul „ezekből a pártokból semmi jó nem sült ki az elmúlt harminc évben”, csak rombolás.

Saját további pályájáról Puzsér Róbert azt közölte, visszavonul a kulturális térbe, „semmi jelentősége nincs annak”, hány százalékot kap, ha nem választják meg főpolgármesterré. Itt az álomeredmény is csak annyit jelent, hogy milyen magas dobbantóról dobbantunk, ha újraindulunk négy év múlva - fogalmazott.

Kapcsolódó írásaink

Rádi Péter: A magas részvétel a demokrácia ünnepe

ĀA Nemzeti Választási Bizottság a szavazókörök 19 órai zárása után nem sokkal tartott sajtótájékoztatóján örömének adott hangot amiatt is, hogy a szavazást nem zavarta meg olyan esemény, amely a választópolgári akaratot gátolta volna

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom