Belföld

Gyurcsány Ferenc érdeke az MSZP további gyengülése

Hétértékelő. Trócsányi László bizottsági jelölti elgáncsolásával politikai bosszút álltak a bevándorláspártiak Brüsszelben — véli Kiszelly Zoltán politológus

Az önkormányzati választási kampány és az uniós politika fejleményeit is értékelte lapunknak Kiszelly Zoltán politológus, aki szerint a szigorú olasz migránspolitikát felváltó baloldali intézkedések újabb meghívót jelentenek a bevándorlóknak, s visszahozzák a kötelező kvóták veszélyét.

Gyurcsány Ferenc érdeke az MSZP további gyengülése
Fotó: MH

Ez a sokadik baloldali őszödi beszéd, ami nyilvánosságra kerül – mondta lapunknak Kiszelly Zoltán a korrupciós és drogos visszaéléseket leleplező kispesti szocialisták múlt héten kiszivárgott felvételei kapcsán. A politológus szerint azért is súlyos a botrány, mert nem valamiféle privát dolgokról van szó, hanem kifejezetten közügyről, ami után felmerül a hivatali visszaélés gyanúja.

Hiszen a „saját hangjukon hallhatjuk”, ahogy a baloldali politikusok mást mondanak a szavazóknak, mint amit valójában csinálnak. Ismét. Az ellenzék egyik főpolgármester-jelöltjének korábbi, szintén kiszivárgott hangfelvétele mellett ez az eset is mutatja, Karácsony Gergely alkalmatlan, olyan embereket ajánl a választóknak, akik arról beszélnek, hogyan kell közpénzmilliókat kiszedni a rendszerből.

Az elemző kitért arra is, a legtöbb botrány a szocialistáknak árt, így felmerül, vajon kinek az érdeke az MSZP további gyengítése? „Politikailag bizonyosan profitál mindebből Gyurcsány Ferenc, hiszen pártja, a DK éppen az MSZP támogatóira hajt régóta” – fűzte hozzá. Kiszelly Zoltán szerinte október 13-a után újra a rivalizálás időszaka jön majd el az ellenzéki oldalon. Ha Karácsony bukik, jöhet akár Dobrev Klára, mint közös miniszterelnök-jelölt 2022-re.

A felmérések zöme szerint egyébként egyértelmű Tarlós István főpolgármester előnye. Ma már a kutatások is a kampány részei – mondta annak kapcsán, hogy egyes intézetek mégis fej-fej melletti népszerűséget mutatnak a főpolgármester-aspiránsok között. Ezek azt az ellenzéki propagandát szolgálják, hogy teljesen nyitott a verseny – fogalmazott, megjegyezve, egy fecske nem csinál nyarat, a trendeket kell nézni. Ezek pedig arra utalnak, hogy Tarlós a Fidesz-táboron túl is tud hozni szavazatokat, az ellenzék alighanem erről akarja elterelni a figyelmet.

Trócsányi Lászlót elgáncsolta a bevándorláspárti többség, az összeférhetetlenség csak ürügy, politikai bosszút álltak hazánkon, illetve rajta, leginkább a migráció megállítása miatt — mondta Kiszelly a brüsszeli fejlemények, illetve az EB-tagjelöltek meghallgatásai kapcsán.

Eközben Brüsszelben ismét nekifutnak a kvótáknak, legközelebb a keddi belügyminiszteri értekezleten. Vagyis kísértetiesen megismétlődnek a 2015-ös események, akkor is kis számról, ideiglenességről beszéltek. Ám az önkéntességből hirtelen kötelező intézkedés lehet. A veszély most abból fakad, hogy a baloldali olasz kormány ismét megnyitotta a kikötőket, erősíti a szívóhatást, újabb meghívót küld a válságrégiókba.

Kapcsolódó írásaink

Intő példa lehet az olasz fordulat

ĀHétértékelő. Magyarország számára a legfontosabb feladat, hogy megszervezze Európábana bevándorlásellenes erőket, ennek jegyében utazott a miniszterelnök Rómába