Belföld

Cáfolják Tordait párttársai

A politikus tagadja, hogy ők zavarták volna meg Tarlós István beszédét

Karácsony Gergely hangfelvé­telének kiszivárgását követően várható volt az ellenzéki akciók megszaporodása. Lapunk megkérdezte Tordai Bencét, a Párbeszéd botrányos akcióinak főszervezőjét, hogy milyen újabb botrányos akciókat, mikor és hol terveznek végrehajtani.

Cáfolják Tordait párttársai
A botrányhős nem tagadta, hogy lehetnek még akcióik a jövőben
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Tordai érdeklődésünkre cinikusan csupán azt válaszolta, hogy még ha terveznek is ilyen akciókat, azokat nem fogják előre bejelenteni. Amikor pedig arra kérdezett rá lapunk, hogy vajon a Tarlós István elleni nyuszijelmezes akciót végrehajtó civil szervezeti vagy pártbázisú csapat lesz a következő akciók végrehajtója is, akkor erre Tordai meglepő választ adott. A Párbeszéd botránypolitizálásról elhíresült poli­tikusa ugyanis egy az egyben tagadta, hogy pártjának aktivistái zavar­ták volna meg a Századvég Alapítvány legutóbbi rendezvényét, ahol Tarlós István is felszólalt.

Tordai Bence elmondása szerint ő személy szerint nem is ismerte fel a nyuszikat alakító aktivistákat, de egyben hangsúlyozta azt is, hogy neki semmi köze nem volt az akció­hoz, már csak ezért sem tud beszámolni a Párbeszéd érintettsé­géről az ügyben. Tordai Bence állítása annak fényében különösen érdekes, hogy a Párbeszéd képviseletében Barabás Richárd és Szeles András az ATV Egyenes beszéd című műsorában még egyértel­műen azt mondták, hogy a Párbeszéd aktivistái igyekeztek megzavarni Tarlós István főpolgármester beszédét.

Kapcsolódó írásaink