Belföld

„Óriási baj van Gyurcsány fejében”

Soltész Miklós szerint a bukott miniszterelnöknek arról kellene számot adnia, miért szervezkedik a magyar érdekek ellen

Ha Gyurcsány Ferenc meg akarja tiltani, hogy valaki imádkozhasson a hazáért, másokért a nemzetért és az ország vezetőiért, akkor óriási nagy baj van a fejében – mondta lapunknak Soltész Miklós egyházügyi államtitkár.

„Óriási baj van Gyurcsány fejében”
Ma Magyarországon senkit sem lehet semmire kötelezni a hitében, de mindenki megélheti kereszténységét saját akaratából – mondta az államtitkár
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

Blaszfémiának gondolom! – így kommentálta Gyurcsány Ferenc az  ATV-ben azt, hogy Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár több száz gyermeket vitt el az Országházba, ahol azok a kereszténység megmaradásáért és a nemzetért imádkoztak. A DK elnöke a műsorban azt mondta, hogy bár a hit nagyszerű dolog lehet sokak életében, de annak megvallása, gyakorlása szerinte csak magánügy lehet. A DK vezetője azt is kihangsúlyozta, hogy nagyon jó dolognak tartja azt, hogy az egyház és az állam különvált egymástól. Ennek az országnak a bajait nem imádsággal kell megoldani, hanem jó kormányzással – fogalmazott a bukott miniszterelnök.

Soltész Miklós lapunknak nyilatkozva elfogadhatatlannak nevezte, hogy a magyar történelmi múltat és az ezeréves keresztény hagyományt semmibe vevő DK-elnök most úgy csinál, mintha elfelejtette volna, hogy ma Magyarországon senki senkit sem kötelez semmire vallásában vagy hitében, de mindenki számára adott a lehetőség, hogy megélje a kereszténységet szabad akaratából. Azok a gyermekek, akik felnőttekkel együtt ott voltak a parlamenti találkozón, azok mind hívő keresztények voltak – tette hozzá az államtitkár, aki szerint ha Gyurcsány meg akarja tiltani, hogy ők imádkozhassanak a hazáért, a nemzetért és az ország vezetőiért, akkor óriási nagy baj van a fejében. Soltész Miklós ugyanakkor azt is elmondta, hogy hívő emberek vallásos meggyőződésének az elítélése helyett a saját korábbi közlése szerint rendszeresen bérmálkozó Gyurcsány Ferencnek inkább arról kellene számot adnia, hogy politikusként miért lépett és lép fel a mai napig a magyar haza és nemzet ellen. Hiszen 2006-ban szemeket lövetett ki, és folyamatosan a magyar érdekek ellen szervezkedik Brüsszelben, de emellett a hatalom megszerzése érdekében gátlástalanul képes összeállni az antiszemita és a cigányság ellen gyűlöletet szító Jobbikkal is – tette hozzá az államtitkár.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom