Belföld

Egy híján féltucat alkalommal hirdetett programot Karácsony

Karácsony Gergely, a baloldali ellenzék főpolgármester-jelöltje vasárnap programot hirdetett Budapesten, a Trip Rendezvényhajón. A dolog szépséghibája, hogy alig néhány hónap alatt ez már az ötödik ilyen alkalom, az ötödik meghirdetett program.

Egy híján féltucat alkalommal hirdetett programot Karácsony
Karácsony Gergely ötödik programbemutatóján jelen volt Kálmán Olga és Kerpel-Fronius Gábor is
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Vegyük vissza Budapestet! címmel egy "szabad, zöld és szolidáris" Budapest kialakítását célzó programot mutatott be Karácsony Gergely, aki megválasztása esetén "egy erős közösség erős, nem pedig erőszakos vezetője" akar lenni.

Beszélt arról, hogy továbbra is vitát akar folytatni a kampányban a regnáló főpolgármesterrel, mert „nem tudja, a jelenlegi főpolgármester milyen programmal indul a választáson, mire kér felhatalmazást a budapestiektől”.

Karácsony beszédét ennél a pontnál ismeretlenek hangos cirkuszi zenével zavarták meg a rendezvény helyszínéül szolgáló hajó mellől kívülről: egy csónakból hangzott fel a cirkuszzene – Karácsony zavarba jött, alig tudta folytatni felszólalását.

Karácsony programja első részét a budapestiek képviseletének alapértékeit tartalmazó „Budapest alkotmánynak” nevezte. A kerületekkel együttműködve, talpra állítaná az egészségügyi ellátást, megszüntetné az orvoshiányt, szűrőprogramokat finanszírozna, egyik legfontosabb feladatának a „lakáskrízis” megoldását tartja.

Karácsony reményének is hangot adott, hogy az Európai Unió következő költségvetési ciklusában több közvetlen uniós támogatást nyerhet el Budapest.

A vasárnapi programbemutatás pikantériája, hogy Karácsony januárban már bemutatott egy programot, majd a májusi uniós választást megelőzően is tartott egy programbemutatót a balliberális pártok polgármesterjelöltjeivel közösen, utána az ellenzéki főpolgármesterjelölt-jelöltek előválasztása előtt bemutatott egy újabb programot, majd száz nappal az önkormányzati választás előtt arra is ígéretet tett, hogy minden egyes nap ismertetni fog egy elképzelést a programjából. Ez utóbbi ígéretét igyekezett megtartani, de tíz napig tartott ki – ugyanis az iránta való érdeklődés csökkent le szinte nullára.

A vasárnapi tehát az ötödik alkalom, hogy Karácsony programot hirdet.

Kapcsolódó írásaink