Belföld

Aggodalomra ad okot az álcivil szervezetek tevékenysége

Problémát jelent Csizmadia László szerint, hogy nem lehet tudni, ezek a csoportok milyen forrásokból működnek, és kapnak-e külföldi pénzügyi támogatásokat

A Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) aggodalommal figyeli az Európai Unióban és Magyarországon is egyre szaporodó és egyre aktívabb balliberális álcivil szervezetek tevékenységét, amelyek összehangoltan támadják a magyar kormányt – mondta el lapunknak Csizmadia László, aki szerint Márki-Zay Péter mozgalma is egy ilyen szervezet.

Aggodalomra ad okot az álcivil szervezetek tevékenysége
Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester civilsége is hiteltelen – állítja a CÖF–CÖKA elnöke
Fotó: MH

Egyértelműen összehangolt támadást hajtanak végre Magyarország és a jobboldali magyar kormány ellen a balliberális politikai érdekeket képviselő külföldi és magyar álcivil szervezetek a CÖF alapítója és a CÖKA kuratóriumának elnöke szerint. Csizmadia László megfogalmazta, az európai álcivil szervezetek hálózata az elmúlt hetekben - bár uniós polgári kezdeményezésként tálalta - egyértelműen annak érdekében kezdett aláírásgyűjtő akcióba, hogy a jelenlegi magyar és lengyel kormány elleni politikai támadásokhoz támogató hátteret adjon. Az aláírásgyűjtés célja úgymond a jogállamiság tiszteletben tartásának elérése, az uniós forrásokkal történő csalások és visszaélések szankcionálása, és az uniós források kifizetésének a felfüggesztése azokban a tagállamokban, ahol az igazságszolgáltatás nem lép fel hatékonyan a korrupció ellen.

Szégyenletes módon az aláírásgyűjtés tartalmát pártprogramjává tevő Gyurcsány Ferencné a DK önkormányzati választási kampányának egyik fő üzenetévé tette a Magyarországnak járó európai uniós pénzügyi források megvonását – mondta el Csizmadia László, aki szerint ez felér egy hazaárulással. A CÖF alapítója nagyon károsnak és sajnálatosnak tartja, hogy Magyarországon a balliberális politikai ellenzéki pártok, élükön Gyurcsányékkal, a mai napig az uniós baloldal bevándorlástámogató politikáját képviselik. Amikor Gyurcsányné Dobrev Klára annak az elérését ígérve kampányol, hogy
a magyar önkormányzatok majd közvetlenül pályázhatnak az EU támogatásokra, akkor gyakorlatilag azt ismétli, amit a Szegedre Botka Lászlóhoz látogató uniós szociáldemokrata vezető, Martin Schulz propagált, aki a határkerítés lebontása mellett érvelve beszélt a migránsok letelepítéséhez akár közvetlenül elérhetővé tehető uniós források lehetőségéről – tette hozzá a CÖF-vezető.

Csizmadia László szerint komolyan kell venni az uniós aláírásgyűjtő akciót, mivel a balliberális politikai erők Magyarországon is egyre jelentősebb mértékben igyekeznek civil álca mögé bújni. A Márki-Zay Péter–féle Mindenki Magyarországa Mozgalom is egy ilyen balliberális álcivil szervezet – vélte a CÖKA kuratóriumának elnöke, aki szerint teljesen hiteltelen Márki-Zay Péter civilsége, hiszen miközben állítólag helyi érdekeket képvisel, mégis folyamatosan csak országos politikai kérdésekkel foglalkozik, és a kormányt támadja. A Márki-Zay–féle álcivil, balliberális politikai fedőszervezetek működésével összefüggésben ráadásul még azt sem lehet tudni, hogy milyen forrásokból működnek, és hogy kapnak-e külföldi pénzügyi támogatásokat, ami törvénysértést jelentene – tette hozzá a CÖF alapítója.

Kapcsolódó írásaink