Belföld

„Végtelen vita a vitáról?”

Egyre nagyobb a káosz az agyon reklámozott főpolgármester-jelölti vita körül - írja Tarlós István főpolgármester lapunkhoz is eljuttatott nyílt levelében. 

„Végtelen vita a vitáról?”
A főpolgármester nyílt levelet írt
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

A  főpolgármester, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje az után írta a nyílt levelet, hogy az elmúlt napokban az alkalmatlan ellenzéki főpolgármester-jelöltek nyilatkozatok sorozatát tették egymás után egy esetleges főpolgármester-jelölti vitával kapcsolatban. Az alábbi levelet írta, melyet változtatás nélkül közlünk:

Végtelen vita a vitáról?

Egyre nagyobb a káosz az agyon reklámozott főpolgármester-jelölti vita körül.

Bejelentkezett legutóbb Berki úr is egy szellemeskedő bejegyzéssel. Puzsér Róbert is küzd már - némi joggal, hiszen 2006–ban még az 1 % - osak is vitázhattak.

Karácsony úr pedig közben levelenként átlagban háromszor „kettőnk vitáját” követel, miközben a korábbi felvetésekor említett feltételeimet szabályosan elengedi a füle mellett. Az ő „feltételei” az ilyenek, hogy „itt és most”, „ülve, állva, fekve”, vagy sorozatosan nem önkormányzati témákat vet fel. Ezek kertelések.

Szándékosan becsapja a közvéleményt, mert olyan kérdésekről beszél, melyekben a törvények kizárják az önkormányzatok és a főpolgármester cselekvési lehetőségét.

Civilszervezeteknek aláír olyan ígéreteket, melyekről tudnia kell, hogy nincs is módja betartani.

Előre kijelenti, hogy Zugló állapotáról őt kérdezni sem lehet.

Azzal igyekszik tematizálni a kampányt, hogy a vitáról vitatkozik.

Ez teljesen értelmetlen.

Mivel a meghatározó feltételeket nyilvánvalóan kerülgeti, és ráadásul még a vita résztvevőinek köre is veszekedés tárgya, aminek a feltételekkel kapcsolatban további kiszámíthatatlan következményei lehetnek, így a vitáról való vitát méltatlannak és álságosnak tartom. Arra jó, hogy a kampány ne arról szóljon, amiről szólnia kell. Amíg a feltételek ennyire ködösek, a vita vitájáról nem kívánok tovább kommunikálni.

Budapest, 2019. szeptember 12.

Tisztelettel: Tarlós István

Kapcsolódó írásaink