Belföld

Karácsony azt sem tudja, hol van a Nemzeti Múzeum

Az alkalmatlan zuglói polgármester az ellenzék főpolgármester-jelöltjeként ment be az ATV stúdiójába kedd este, ahol a Nemzeti Múzeumot a Városliget területére helyezte. A valóság azonban egy kicsit más, ugyanis az épület a Múzeum körúton helyezkedik el.

Karácsony azt sem tudja, hol van a Nemzeti Múzeum
Miután Csepelt Észak-Pestre helyezte, Karácsony Gergely ismét megmutatta, fogalma sincs arról, hogy Budapesten mi hol található
Fotó: MH/Ficsor Márton

A baloldal jelöltje az ATV stúdiójába ment kedd este, ahol lelkesen szidta a kormányt és Tarlós Istvánt. Mint ismert, a főpolgármester korábban arról beszélt, biztos abban, hogy ellenfele nem a zuglói polgármesterként elért eredményeivel, hanem negatív üzenetekkel fog kampányolni. Karácsony ennek eddig maradéktalanul eleget tett a balliberális televízióban, ahol a beszélgetés vége felé előkerült a kormány és a budapesti városvezetés egyik legnagyobb szabású fejlesztési terve, a Liget-projekt. A politikus belevetette magát a dolgok sűrűjébe, és óriási elánnal támadta azt - írja az Origo. Csakhogy egyik mondatával a Városligetbe helyezte a Nemzeti Múzeumot. 

„A Nemzeti Múzeum épülete egy olyan brutális épület egy park közepén, amit nagyon nagy őrültségnek gondolom ezt a projektet.” fogalmazott a Budapest városvezetői székét megcélzó politikus. Ezzel csak egyetlen apróbb hiba van: a Nemzeti Múzeum jelenleg a Múzeum körúton található, és semmi hír nincs arra nézve, hogy bárki arrébb szeretné helyezni. Ráadásul - mint azt általános iskolában már szokás megtanulni - 170 éve is ott volt.

Karácsony vélhetően összekeverte a Nemzeti Múzeumot az épülő Néprajzi Múzeummal. 

Nem ez az első eset, amely rámutatott, hogy Karácsonynak hiányos a tudása a fővárosról. Márciusban arról kérdezték meg, milyen elképzelései, tervei vannak főpolgármester-jelöltként, amire úgy válaszolt, hogy nagyon fontosak az észak-pesti, többek között a csepeli fejlesztések.  Csak a városrész éppenséggel a főváros déli részén helyezkedik el.

Kapcsolódó írásaink