Belföld

Gyurcsány diktál az ellenzéknek

Németh Szilárd: Az őszi választás tétje, hogy a bukott baloldal ne folytathassa ott, ahol 2010-ben abba kellett hagynia a pusztító hatalomgyakorlását

Adósság helyett most pluszpénz és fejlesztés van Csepelen a Fidesz helyi választókerületi elnöke szerint.

Gyurcsány diktál az ellenzéknek
„Budapestnek nem érdeke, hogy egy olyan megbízhatatlan és alkalmatlan ember vezesse, mint amilyen Karácsony Gergely”
Fotó: MH/Purger Tamás

Az egymással a hatalomért marakodó balliberális ellenzéki pártok elvtelen összefogása valójában egy olyan Gyurcsány-terv végrehajtását szolgálja, amely az önkormányzatok költségvetéseit napi pártpolitikai célokra, az Orbán-kormány elleni tüntetések és agresszív megmozdulások finanszírozására használná fel – mondta lapunknak Németh Szilárd. A Fidesz csepeli választókerületi elnöke szerint az ellenzéknek már mindent Gyurcsány diktál, ez történik Csepelen is, ahol a korruptsága és a bűncselekményei miatt 2010-ben csúfosan megbukott baloldali vezetést akarják most visszahozni a hatalomba.

– Csepelen mintha már meg is történt volna az MSZP és a DK Gyurcsány Ferenc által diktált összeolvadása. Miről szólnak és milyen következményekkel járnak Gyurcsányék hatalmi ambíciói?

– Csepelen a pénzért és a hatalomért mindenre képesek. Már 2010 előtt megmutatták, hogyan kell az önkormányzati vagyont kirámolni, és egy egész kerületet pénzügyileg tönkretenni, életminőségben lezülleszteni. Azóta gyakorlatilag sem ez a hozzáállás, sem pedig a baloldali szereplők nem változtak. Az MSZP-s Szenteczky János és a DK-s Horváth Gyula mellett arról a hivatásos patkányozó Bangóné Borbély Ildikóról van szó, akit a Hajdú-Bihar megyei Kabáról importáltak Csepelre, és aki most a helyi MSZP-t vezeti. Mindig aszerint tudnak csak gondolkodni, hogy hogyan lehetne visszaszerezni a 2010-ben elvesztett totális hatalmukat, amit arra használtak fel, hogy gajra vágják Csepelt. Ők most is csak erre készülnek. Nem arról beszél az ellenzék, hogy mit kellene tenni azért, hogy jobb legyen a csepelieknek, vagy hogy hogyan lehetne folytatni azt a fejlődési folyamatot, ami az elmúlt kilenc évben elindult. Pedig adósság helyett pluszpénz van, olyan fejlesztések történtek meg a lakosok kérésére, támogatásával, amelyeket a baloldal mindig beígért, de soha sem végzett el. Megépült a gerincút, hatvan kilométer csatorna került a földbe, utcák, járdák épültek, a Gyermeksziget programban megújultak az iskolák, óvodák, a közösségi terek, sok csodálatos játszótér épült. Kizöldült az a csepeli Kis-Duna-part, amit a baloldal el akart adni. Ugyanakkor pedig több olyan ingatlant is visszavásárolt a városvezetés, amelyet korábban az elvtársak jó olcsón eladtak a haverjaiknak. Jó irányba mennek a dolgok, és a csepe­liek látják és érzik ezt. A baloldal viszont nem a kerület fejlődését akarja, hanem az önkormányzaton keresztül, a csepeliek erőforrásait felhasználva akarja lőni a Fidesz-kormányt. Az ellenzék gyakorlatilag a csepeli adófizetők pénzét, a csepeli költségvetést akarja napi pártpolitikai céljaira, az Orbán-kormány befeketítésére, tüntetések, balhék, agresszív megmozdulások finanszírozására felhasználni. Karácsony Gergely és a kerületi polgármesterjelöltjeik is ezt a Gyurcsány-tervet kell hogy végrehajtsák. Az ellenzéki pártok jelöltjei mind Gyurcsány kottájából játszanak. Csepelen pedig kifejezetten jól látható, hogy Gyurcsány Ferenc hogyan is irányítja az ellenzéket.

– Hol érhető ez tetten?

– Az EP-választáson a Fidesznek a magyar családok érdekeit, a nemzetet szolgáló, keresztény értékeket valló politikájával szemben a Jobbiktól a DK-ig terjedő teljes ellenzék az európai egyesült államokról handabandázott, és a bevándorlás elősegítésén ügyködött, Soros hathatós támogatásával. Ezt most az önkormányzatokból, a magyar adófizetők pénzéből akarják finanszírozni. Másrészről jól látható, hogy senki sem számít, mindenki csak báb. Ma ott tartunk, hogy Gyurcsányék utasítására Szenteczkyvel és Bangónéval kinyíratták az eddig felépített polgármesterjelöltet, az MSZP-s Takács Mónika önkormányzati képviselőt, a Csepeli Munkásotthon igazgatóját, helyette indul egy ismeretlen, de a DK szerint megbízható elvtársnő. Takács viszont már képviselőjelöltként sem újrázhat. Friss hír, hogy hálából az eddig minden DK-s kérést kíméletlenül végrehajtó Szenteczky sem lesz befutóhelyen a listán, mert a Momentum le akarja nyúlni ezt a helyet az összefogásért cserébe. A DK-központ ezt is letolta a csepeli ellenzék torkán. A hatalomért és a pénzért bármit megtesznek, bárkit trónra emelnek, és bárkit elárulnak. Milyen szép Apró-örökség, milyen demokratikus kádári hagyomány!

– A patkányozásával hírhedtté vált szocialista Bangóné Borbély Ildikó vajon miért vállalt most aktív szerepet a csepeli ellenzéki kampányban, feladva ezzel az eddigi bujkálást?

– Bangóné Gyurcsány Ferenc embere. A 2004. december 5-i magyar gyűlöletkampányban Bangóné és családja volt Gyurcsány reklámarca. Azt fröcsögték, hogy tehertétel a határon túli magyarság, mert a külhoni magyarok majd elveszik az anyaországiak nyugdíját, munkahelyét és mindent. Lerománozták az erdélyi magyarokat, és 23 millió román vendégmunkással riogattak. Ez a Bangóné most a csepeli MSZP-ben van, de napnál világosabb, hogy kinek dolgozik. Az ő személye is azt mutatja, hogy Gyurcsány keze mindenhová elér.

– Csepelen nemcsak Bangóné személyét terheli rovott múlt, de a balliberális összefogás több helyi jelöltjét is. Miért nem állítanak feddhetetlen múltú és megítélésű jelölteket?

– Ezek ugyanazok, akik 2010-ig egyszer már tönkretették Csepelt. Egyértelmű, hogy a balliberális ellenzékkel most ez a fajta, bukott baloldali világ szeretne visszatérni Csepelre. Arról a politikáról van szó, aminek 2009-ben két halálos áldozata volt, az egymás közötti leszámolásuk révén. Az emberek 2010-ben elutasították ezt a politikát. Még a saját korábbi párttár­saik is azt mondták, hogy nem kérnek ebből, és inkább nem is mentek el szavazni. Ez az elvtársi mutyivilág vezetett oda, hogy 2010-ben 10,1 milliárdos vagyonvesztéssel vettem át a csepeli önkormányzatot, amikor polgármester lettem. A folyó fizetési mérleg hiánya 3,6 milliárd forint volt, emellett még 2,5 milliárdnyi adóssága is volt Csepelnek. Ma ezek a számok viszont már mind pozitív előjelűek. Növekszik a kerület vagyona, sok pénz van a költségvetési kasszában, és egyetlen fillér adóssága sincs Csepelnek. A Fidesz–KDNP-többségű képviselő-testület Borbély Lénárd polgármester vezetésével ügyesen és becsületesen osztja el a forrásokat Csepel működtetésére és fejlesztésére. Minden fillért átláthatóan, követhetően, közcélokra fordít az önkormányzat.

– Alig egy hete Karácsony Gergely mutatta be a balliberális oldal teljes összefogását, ami a gyakorlatban azt jelentette, hogy a kijelentés már az elhangzás pillanatában sem volt igaz, mivel a Momentum a jogerősen elítélt Szenteczky János múltjára hivatkozva addigra kilépett az együttműködésből. Számíthat bármit is Csepelen annak a jelöltnek a kampányolása, aki a hírek szerint csődbe vitte Zuglót?

– Karácsony Gergely főpolgármesteri babérokra vágyik, pedig a saját kerületében sem tud rendet tartani. Többek között azért alkalmatlan városvezetőnek, mert a saját bandáját sem képes összetartani. Ezért azt hazudja, hogy fideszes többség van a zuglói közgyűlésben, és neki ezért vannak problémái, például a parkolás területén. Budapestnek nem érdeke, hogy egy olyan megbízhatatlan és alkalmatlan ember vezethesse, mint amilyen Karácsony Gergely.

– Összehasonlítva a balliberális ellenzékkel, miért érdemesebb a Fidesz képviselőjelöltjeire és Borbély Lénárd polgármesterjelöltre szavazniuk a csepeli polgároknak októberben?

– Az ellenzéki jelölteket állítólag már bemutatták, de most mégis balhé van. Egyesek ugyanis nem ott akarnak elindulni, mint ahol bemutatták őket, de az sem biztos, hogy azok indulnak, illetve a jelölő pártok kiléte sem biztos már. Ez az egész ellenzéki összefogás teljesen kiszámíthatatlan. Velük szemben viszont a Fidesznek mind a tizenkét egyéni körzetben megvan az indulója. Tíz körzetben a korábbi évekből már jól ismert, tapasztalt, emberileg megbízható, az emberek ügyes-bajos dolgait jól ismerő, tenni akaró képviselőjelöltekkel és a 2014-ben egyszer már bizalmat kapott polgármesterjelölttel, Borbély Lénárddal indulunk. A csepeli Fidesznek van programja, és ott van az elmúlt kilenc év sikere is. Ezek kézzelfogható dolgok. Korábban Csepel a főváros mostohagyermeke volt. A Demszky-érában gyakorlatilag ide semmi sem juthatott. Amióta Tarlós István a főpolgármester, azóta viszont számos olyan fontos fővárosi fejlesztés megvalósult Csepelen, mint például a kerékpárút- és gerincútépítés, a csatornázás, az intézményfelújítások vagy éppen a Rákóczi kert teljes megszépítése.

– Mi várható a jövőben?

– Most is számos fejlesztés zajlik. Például a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia csarnokának építése, a Királyerdő út burkolása és Popieluszko utca teljes felújítása, az orvosi rendelőintézetek modernizálása. Ezeknek az Orbán-kormány által finanszírozott fejlesztéseknek mind-mind a csepeliek látják hasznát. A csepeliek érdekeit szolgáló mostani fejlesztések értékeket teremtenek és védenek. A kerület fejlődésének alapja a kormány, a főváros és kerület vezetésének együttműködése. Ha most egy olyan ellenzéki fészek jönne létre Csepelen, amely arra használná fel a pénzeket, hogy az ellenzék folyamatos kormányellenes kampányolását finanszírozza, akkor a mostani értékközpontú fejlesztési folyamat ellehetetlenülne. Ma az ellenzék ugyanott folytatná, ahol 2010-ben abba kellett hagynia. Akkor az elvtársi korrupció, többmilliárdos adósság, a közvagyon lenyúlása, széthordása, a párton belüli gyilkosságig elfajuló leszámolás jellemezte a közéletet. A csepeliek ezt akarták megszüntetni, amikor 2010-ben a Fideszt bízták meg a kerület rendbetételével. Az elmúlt két önkormányzati ciklusban eljutottunk odáig, hogy van egy adósságmentes, építkező, gyarapodó, gyermekközpontú városrészünk. Csepel a főváros egyik leginkább élhető kerülete, mert itt ma az történik, amit a csepeliek akarnak. Nem szabad hagynunk, hogy elvegyék mindazt, amit az elmúlt években a Fidesz önkormányzati képviselői a csepeliekkel és a kormánnyal közösen a kerületben elértek! Érdemes ezen az új úton együtt továbbhaladnunk.

Kapcsolódó írásaink