Belföld

Az amerikai kormányzat köszöntötte Magyarországot a nemzeti ünnep alkalmából

Mike Pompeo, az Egyesült Államok külügyminisztere az amerikai kormányzat nevében köszöntötte Magyarországot a Szent István napi nemzeti ünnep alkalmából hétfőn.  

Az amerikai kormányzat köszöntötte Magyarországot a nemzeti ünnep alkalmából
Szent István napja alkalmából a legjobb kívánságaimat fejezem ki Magyarország kormányának és népének az Egyesült Államok kormánya nevében - fogalmazott a közleményben az amerikai diplomácia vezetője.
Fotó: AFP/Fabrice Coffrini

 „Szent István napja alkalmából a legjobb kívánságaimat fejezem ki Magyarország kormányának és népének az Egyesült Államok kormánya nevében” - fogalmazott a közleményben az amerikai diplomácia vezetője. 

Mike Pompeo hangsúlyozta: a két egymással szövetséges nemzetet hosszú ideje tartó és erősödő partnerség, együttműködés, biztonságpolitikai, gazdasági és személyes emberi kapcsolatok kötik össze. „Ebben az esztendőben a nemsokára életbe lépő védelmi együttműködési megállapodás aláírásával bővítettük katonai kapcsolatainkat” - hangsúlyoztaa miniszter. 

Az amerikai diplomácia irányítója emlékeztetett arra, hogy februárban látogatást tett Magyarországon. „Lehetőségem nyílt élvezni népük vendégszeretetét és értékelni nemzetük gazdag történetét” - fogalmazott Pompeo. 

Leszögezte, hogy - mint fogalmazott -  „kormányaink a legmagasabb szinteken működnek együtt, és tovább mélyítjük együttműködésünket a transzatlanti szövetség javára”. 

Az amerikai külügyminiszter egyúttal reményét fejezte ki, hogy „ezen az erős alapzaton tovább építkezhetünk kapcsolataink további  erősítése és bővítése érdekében.”
 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom