Belföld

Berki Krisztián is elindul a főpolgármester-választáson

Berki Krisztián is elindul a budapesti főpolgármester-választáson. A médiaszemélyiség egy videóban jelentette be közösségi oldalán, hogy változást szeretne hozni a fővárosban.

Berki Krisztián is elindul a főpolgármester-választáson
Berki Krisztián soha nem akart politikus lenni, de elindul a választásokon
Fotó: Facebook/Berki Krisztián

Az egykori futballkapus Berki azt írta: „Soha nem akartam politikus lenni, most sem a politikai ambícióim vezettek ahhoz a döntéshez, amit meghoztam. Hanem az, hogy Budapestiként érzem és tudom, hogy Budapestnek változásra és egy jó vezetőre van szüksége.”

Objektum doboz

Berki Krisztián két éven keresztül, 2004 és 2006 között volt a Ferencváros igazolt labdarúgója, de tétmérkőzésen nem lépett pályára. Korábban a Budafok, Dunaferr, Csepreg, Balaton FC egyesületekben is focizott. Az NB I-ben négy mérkőzésen összesen 276 percet töltött a pályán.

Huszonöt évesen egy sérülés miatt abbahagyta a futballt, 2007-ben pedig ő lett a Ferencváros Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója. A posztjáról 2010 júniusában mondott le. Ezt követően vált celebbé, több tévéműsorban is feltűnt, de leginkább a botrányai és a stílusa miatt lett ismert.

Facebook-bejegyzésében azt írta, hogy szerinte az ellenzék kapálózása sehova sem vezet, ezért döntött úgy, hogy októberben elindul a főpolgármesteri székért.

Kapcsolódó írásaink