Belföld

Blokádtörő hajókon érkezik a kvótaterv

Hétértékelő. Nem véletlen a migránsokat szállító NGO-k próbálkozása az olasz partoknál, alighanem az uniós pozícióosztásra időzítették az akciókat – véli Kiszelly Zoltán politológus

A családok költségvetése a jövő évi, ez a jó irány, fel tudjuk mutatni a vonzó alternatívát a migrációval szemben. Erről is beszélt lapunknak Kiszelly Zoltán politológus.

Blokádtörő hajókon érkezik a kvótaterv
Fotó: FEDERICO SCOPPA / AFP

Miután a globalista internacionalisták itthon sorra bukják a választásokat, nem tudnak vonzó alternatívát felmutatni, továbbra is Brüsszeltől várnak segítséget, a Gyurcsány-párt és a Momentum is egy követ fúj ebben az ügyben — kommentálta lapunknak Kiszelly Zoltán politológus azt a múlt heti fejleményt, hogy az ellenzék az Európai Parlamentben próbálta megfúrni a fideszesek megválasztását a különböző bizottsági beosztásokba. Mindez szembemegy a szokásjoggal, illetve az EP-voksoláson történelmi győzelmet arató Fidesz szerint a magyar választók akaratával is. A XXI. Század Intézet regionális igazgatója rámutatott: ugyanakkor az áskálódás vesztes taktika, pótcselekvés. Ismeretes, a nagyobbik kormánypárt felvetette, akkor a magyar parlamentben is felül lehetne vizsgálni a DK-s pozíciókat. Kiszelly szerint az erre adott reakciók is jelzik: az ellenzék beállt Gyurcsányék mögé.

A bukott miniszterelnök egyébként nem tett le nagy céljáról, vagyis arról, hogy a szocialisták legyűrésével ő legyen az ellenzék meghatározó ereje, szakaszról szakaszra próbálja átvenni a vezetést. Ez látszik az önkormányzati választásra való felkészülésből, a helyi alkufolyamatokból is. Egyértelmű: Gyurcsány minél több helyet akar pártjának a településeken.

Közben az LMP a végstádiumba került, a Momentum „elszívja előle a levegőt”, ráadásul káderhiánnyal küzdenek, és nem látszik, mitől tudnának változtatni ezen a folyamaton. Hasonló a helyzet a Jobbiknál, bár ők egyelőre nem a „nulla felé konvergálnak”. A lengyeleknél és a szlovákoknál is működő Soros-kotta mindenesetre nálunk még nem érvényesül, az egyéni érdekek szétfeszítik az ellenzéki összefogást.

Ami az uniós folyamatokat illeti, Kiszelly úgy látja, a jelek szerint nincs meg a többsége az EP-ben az Európai Bizottság élére kialkudott Ursula von der Leyen-nek, aki minden frakciónak mást ígért. Következetlen jelölt, koncepció nélkül, Magyarország számára mégis a legkisebb rossz. „A szuverenistáknak észnél kell lenniük, erősíteni kell a blokkoló kisebbséget” – fogalmazott az elemző, aki szerint ha Von der Leyen csak a szuverenisták voksaival tudna kedden nyerni, az még inkább felértékelné a táborunkat, erősítené a pozíciónkat. Hiszen egyértelművé tenné, az erős nemzetállamokban gondolkodó, a bevándorlásellenes országok nélkül nincs többség, vagyis az EP-választáson a globalisták buktak el, nem tudják fenntartani az eddigi viszonyokat.

Nem véletlen a migránshajók, illetve az NGO-k újabb próbálkozása az olasz partoknál — mutatott rá Kiszelly, aki szerint alighanem az uniós pozícióosztásokra időzítették az akciókat. Így ugyanis a még regnáló migrációs biztos Avramopu­losz ismét felvethette a bevándorlók elosztási mechanizmusának ötletét. „Blokádtörő hajókon, Soros pénzén érkezik a kvótaterv” – fogalmazott Kiszelly, hozzáfűzve, a biztos ideig­lenesség megoldásról beszél, de mi tudjuk, az „negyven évig is eltarthat”. Mindenesetre addig akarják keresztülvinni az kvótaelképzeléseiket, amíg még Soros országos cimborái vannak a bizottságban. Múltkor repteret foglaltak el, most a párizsi Pantheont, dolgozni nem akarnak, csak állampolgárságot, s szavazóként nyilván a multikultit támogatnák — mondta a minapi európai fejleményekről.

Az Országgyűlés múlt héten elfogadta a 2020-as büdzsét. Ez a családok költségvetése, soha nem látott kedvezményekkel támogatják a gyermekvállalást. Ez a jó irány, hiszen fel tudjuk mutatni a vonzó alternatívát a migrációval szemben — magyarázta. A honvédségi forrásbővülés kapcsán hangsúlyozta: a baloldali kormányok hibáit kompenzáljuk, egy magát megvédeni képes országot építünk, ismét van tisztelete a katonai pályának.

Kapcsolódó írásaink

Magyarország elérte elsődleges célját

ĀHétértékelő. Boros Bánk Levente szerint az LMP helyzete az MDF és az SZDSZ végóráira emlékeztet, az MSZP pedig jobban tenné, ha a tapasztalt politikusait nem idegenítené el magától

Ellenzéki belharcoktól lesz hangos a nyár

ĀHétértékelő. Deák Dániel: Az egykori szocialista szavazók Gyurcsány pártjánál kötöttek ki, így joggal követelhetik, hogy a jelenleginél több polgármesterjelöltet adjon a DK