Belföld

Sikertelen abortuszpártiság

Súlyos gyanú merült fel a Cseh Katalin által támogatott szervezetnél

Lapzártánkig tizennégyen támogatták a momentumos Cseh Katalin által propagált Planned Parenthood nevű abortuszpárti szervezetet, amely ellen évekkel ezelőtt vizsgálat is indult az Egyesült Államokban.

Sikertelen abortuszpártiság
Cseh Katalin
Fotó: MH/Katona László

Szervkereskedelem miatt indított vizsgálatot 2017-ben az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma a Planned Parenthood (magyarul nagyjából: tervezett szülőség) nevű abortuszpárti szervezet ellen – írta a New York Times egy tavalyelőtti cikke alapján még abban az évben a Mandiner.hu. Megírtuk, hogy Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője a Facebook-oldalán szervezett gyűjtést a csoportnak. A botrány még 2015 nyarán robbant ki, miután nyilvánosságra került néhány rejtett kamerával készült felvétel, amelyeken a szervezet egészségügyi szolgáltatásainak igazgatója, Deborah Nucatola elmesélte, hogyan adnak el abortuszból származó emberi testrészeket különféle vállalatoknak. Nem mellékesen a Planned Parenthoodot a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítvány is támogatja.

Cseh Katalin gyűjtési akciója kapcsán az Alapjogokért Központ (AK) közölte: a Momentum nem is az „új SZDSZ”. Rosszabb annál. Az EP-képviselő úgy védekezett, senki nem gyilkolna meg életképes csecsemőket, ezt az „álhírt” az AK Donald Trumptól és az amerikai szélsőjobbtól vette át. Ugyanakkor orvosként Cseh tisztában lehetne azzal, hogy az emberi élet nem a terhesség tizenkettedik hetétől, hanem a fogantatás pillanatától kezdődik.

A politikusról egyébként korábban lapunk is cikkezett azzal a 2015-ös rádiófelvétellel kapcsolatban, amelyen a vény nélküli fogamzásgátlók mellett érvelt, majd amikor a műsorvezető Papp Réka Kinga botmixeres eljáráshoz hasonlította a művi terhességmegszakítást, az orvosi diplomát szerzett politikus jót nevetett. A Planned Parenthoodnak kezdeményezett gyűjtés egyébként nem arat elsöprő sikert: hétvége óta tizenháromról tizennégyre nőtt csupán Cseh Katalin oldalán a támogatók száma, akik így összesen kétszáztizennégy euróval támogatták az abortuszpárti szervezetet.

Kapcsolódó írásaink

Lebukott a momentumos

ĀA vonatozást népszerűsítő Cseh Katalin hazafele már repülővel utazik Brüsszelből

Egyre többen mondatnák le Cseh Katalint

ĀA Brüsszelbe kijutott momentumos arról is beszélt, hogy az abortusztabletta „tök jó opció”, a védőnőknek pedig nem kellene a baba szívdobogásával traumatizálni a nőket

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom