Belföld

CÖF: Több beleszólást a civileknek az uniós döntésekbe!

Elkerülhetetlenné vált az Európai Unió (EU) reformja, annak érdekében, hogy a civilek nagyobb beleszólási lehetőséget kapjanak az uniós döntésekbe - jelentette ki a Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapítója, a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) elnöke csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.

CÖF: Több beleszólást a civileknek az uniós döntésekbe!
Csizmadia szerint Németország és Franciaország, valamint a hozzájuk „simuló sleppországok” kisajátítják az unió vezetését
Fotó: MH

Csizmadia László hozzátette, ennek érdekében alakították meg 14 uniós tagország civil szervezeteinek részvételével az Európai Uniós Civil Együttműködési Tanácskozást (EUCET) és tervezik a kiterjesztését mind a 28 tagállamra.

Úgy vélekedett, hogy az Európai Bizottság a politikai pártok szolgálatába szegődött, illetve Németország és Franciaország, valamint a hozzájuk „simuló sleppországok” kisajátítják az unió vezetését. Továbbá az eszmeiségében megbukott posztkommunizmus és neoliberalizmus a megfizetett média segítségével akarja érvényre juttatni ideológiáját - fűzte hozzá.

A CÖF-CÖKA tudatosítani kívánja, hogy az Európai Parlament (EP) és az Európai Bizottság (EB) pártos ítélkezése hullámtörőként nem fojthatja el az európai polgárok akaratát - fogalmazott.

Céljuk az uniós bürokrácia, illetve az EP létszámának csökkentése - utóbbit maximum 400 főre -, valamint az unió birodalmi törekvéseinek megszüntetése - mondta Csizmadia László.

Kiszelly Zoltán, az EUCET C12 elnevezésű szakértő csoport tagja arról beszélt: céljaik elérése érdekében tárgyalásokat folytattak Brüsszelben Henri Malosse-szal, a Vocal Europe szuverenista szervezet elnökével. Egyetértettek abban, hogy a polgároknak nagyobb teret kell adni a döntésekben.
Megjegyezte, hogy Magyarország ezen a területen élen jár, hiszen a nemzeti konzultációk alkalmával a magyar kormány nyílt párbeszédet folytat a polgárokkal.

A tárgyaláson arról is szó esett, hogy a klímaváltozás elleni fellépésnek sok módja van, vagyis nem csak az lehet klímavédő, aki globalista. Annál is inkább, mert az Isten által teremtett világ megőrzése keresztényi feladat is - mondta.

Ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF szóvivője felhívta a figyelmet arra, hogy a közvetlen demokrácia eszközei még mindig mostohagyereknek számítanak az EU-ban. Példaként említette, hogy az elmúlt hét évben 63 uniós polgári kezdeményezés indult, s csupán négy volt sikeres.

Azt is megemlítette: egy jogászcsoport keresetet nyújtott be az EU ellen annak okán, hogy átlagosan naponta hat migráns veszti életét a Földközi-tengeren. Emlékeztetett arra, hogy a CÖF-nek már korábban is az volt az álláspontja, hogy nemcsak az embercsempészek felelősek a halálesetekért, hanem az EU is, aki meghívja a migránsokat.