Belföld

Visszaszámolnak a családok

Nagyon várják a július elsején életbe lépő támogatásokat az érintettek

Hatalmas érdeklődés mutatkozik a nagycsaládosok körében a július elsejével életbe lépő családtámogatási elemek iránt, a várakozásról Kardosné Gyurkó Katalin, a nagycsaládosokat tömörítő civil szervezet elnöke számolt be lapunknak. A kiemelt érdeklődésre számot tartó autóvásárlási támogatásról külön menüpont készült honlapjukon.

Visszaszámolnak a családok
„Van igény a jelzáloghitel elengedésére jogosultak körének bővítésére”
Fotó: MH

Nagyon várják az érintettek a csa-ládvédelmi akcióterv következő, július elején életbe lépő támogatásait – nyilatkozta lapunknak Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke. A szervezet vezetője elárulta, minden, a napokban életbe lépő elem iránt egyaránt óriási az érdeklődés a NOE tizenkétezer családot számláló közösségében. Mint ismert, július elsejétől lehet igénybe venni a hétpontos családvédelmi akciótervből a babaváró támogatást, a családi otthonteremtési kedvezményhez (csok) kapcsolódó kedvezményes hitelt a használt ingatlanok vásárlásához, a jelzáloghitelek egy részének elengedését, valamint a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását. Az utóbbiról szólva Kardosné Gyurkó Katalin elárulta: a NOE már tavasszal rendezett egy kétnapos hétvégét annak érdekében, hogy a családok lehetőséget kapjanak a két és félmillió forintos támogatás részleteinek megismerésére.

A rendezvény, amelyen tizenhárom autómárka családi autóját lehetett kipróbálni, több mint tízezer látogatót fogadott, így az érdeklődésre való tekintettel október folyamán ismét megrendezhetik az eseményt. Tapasztalatainkat megosztottuk a Magyar Államkincstárral is, amely nyitottan fogadta visszajelzéseinket – mondta Kardosné Gyurkó Katalin, hozzátéve, hogy ennek eredményeként hétfőn a NOE honlapjára fölkerült egy, kifejezetten az autóvásárlással kapcsolatos ügyintézést segítő menüpont. A menüpontban számos segítő kérdés és információ mellett már most, a kedvezmény életbe lépése előtt néhány nappal helyet kapott az a formanyomtatvány is, amelyet a támogatás igénybe vétele során a családoknak be kell nyújtaniuk az államkincstárhoz.

A jelzáloghitel elengedésére vonatkozó támogatások, mint Kardosné Gyurkó Katalin mondta, elsősorban a fiatalabb, de már több gyermeket nevelő családokat érdek­lik. A NOE elnöke ezzel kapcsolatban azt is elmondta, a családok jelzése alapján igény mutatkozna a támogatásra jogosultak körének bővítésére is. A maximum tízmillió forintos babaváró támogatás, amelyben szerinte főleg a fiatalok látnak nagy lehetőséget, szintén komoly érdek­lődésre tart számot a szervezet körében.

Kapcsolódó írásaink