Belföld

A Fidesz EP-képviselői folytatják a küzdelmet

A választásokon kiderül, hogy azok a pártok, amelyek a Fidesz–KDNP-t bírálják, közel sem tudnak olyan eredményt hozni, mint amilyet mi – fogalmazott Szájer József

A választás megerősített minket abban, hogy tartsunk ki a célunk, vagyis a bevándorlás megállítása, a keresztény kultúra megőrzése, a nemzetek megerősítése mellett. Nekünk ahhoz a pártcsaládhoz kell tartozunk, amely lehetővé teszi ennek a programnak a teljesítését – hangsúlyozta a Magyar Hírlapnak Szájer József. A Fidesz ismét mandátumot szerző európai parlamenti képviselője a vasárnapi eredményeket értékelte lapunknak.

A Fidesz EP-képviselői folytatják a küzdelmet
„A magyarok komolyan vették a választást, Európa ügyeit”
Fotó: Ficsor Márton

„Elsöprő, Európában példátlan támogatást kapott a Fidesz-KDNP, amiben rengeteg munka van, nagyon sokan dolgoztak ezért a sikerért. Európai parlamenti (EP) képviselőinknek az lesz a feladata, hogy helyt álljanak a megfelelő fórumokon és folytassák azt a küzdelmet, amelybe néhány éve belekezdtünk, adott esetben állják az ütéseket” – fogalmazott lapunknak Szájer József. A Fidesz EP-képviselője a ma­gas részvételi aránnyal kapcsolatban hangsúlyozta: nemcsak az bír jelentőséggel, hogy kivételesen sokan vettek részt a voksoláson Magyarországon, hanem az is, hogy a kormánypártokra többen adták le a szavazatukat, mint öt évvel korábban. „Ez nagyon erős támogatást jelent” – húzta alá.

A politikus úgy vélte, a magyarok komolyan vették a választást, és bár a kormánypártokat sok támadás érte az elmúlt időszakban, az, hogy ilyen sokan elmentek szavazni, bizonyította, hogy „komolyan vesszük Európa ügyeit, ragaszkodunk Európához, de változásra van szükség Brüsszelben, az Európai Unió vezetésében”. „Az a stabilitás, az a fajta politikai egység, amely Magyarországon évek óta megvalósul, óriási versenyelőnyt jelent a nemzetközi színtéren” – mutatott rá.

„A választáskor mindig az erőnket demonstráljuk, ilyenkor kiderül, hogy azok a pártok, amelyek a Fidesz-KDNP-t bírálják, közel sem tudnak olyan eredményt hozni, mint amilyet mi. Ennek hatással kell lennie a folyamatokra”- reagált arra a kérdésre, hogy az EP-választáson elért eredmény miként fogja befolyásolni a Fidesz európai néppárti (EPP) tagságával kapcsolatos vitát. Szerinte ez az eredmény a Fidesz megerősödését hozta a pártcsaládon belül. „A választás megerősített minket abban, hogy ragaszkodjunk az általunk vallott világképhez. Szeretnénk megállítani a bevándorlást, megőrizni a keresztény kultúránkat, és célunk a nemzetek megerősítése. Ehhez most egy óriási felhatalmazást kaptunk a magyar választóktól. Minden mást, pártpolitikai, taktikai szempontokat ennek a célnak kell alárendelni” – szögezte le. Hozzátette: a Fidesznek ahhoz a pártcsaládhoz kell tartoznia a jövőben, amely lehetővé teszi ennek a programnak a teljesítését. „A döntést, hogy ez a Néppártban vagy azon kívül lesz, a következő időszakban az EPP és mi is meg fogjuk hozni. A magyar nemzeti érdekeket kell képviselni, ezzel kell összhangba hozni a pártpolitikát” – fogalmazott. Kérdésére válaszolva Szájer József jelezte, a Néppárt és Fidesz között már volt kommunikáció a hivatalos eredmények megszületése óta, de minden a továbbiakban dől el.

A nemzetközi eredményeket értékelve kiemelte, hogy ha figyelembe vesszük az arányokat, az olyan nagy múltú pártok, mint amilyen a francia republikánusok, a spanyol néppárt vagy a német kereszténydemokraták teljesítménye gyengébbnek számít, mint a Fidesz-KDNP által elért eredmény. „Természetesen mi annak örülünk, ha a jobboldal erői, vagyis a nemzeteket támogató és azokat Brüsszellel szemben megvédeni kívánó pártok erősödni tudnak. Sok országban indulhatnak el komoly változások, a mostani EP-választás jelentős mértékben képes lesz alakítani Európát a Fidesz-KDNP által helyesnek tartott irányba” – hívta fel a figyelmet. Nyomatékosította: egy együttműködő, egymásra odafigyelő, egyenrangú partnerek közötti, nem pedig egymást állandóan bíráló, szankcionáló Európára van szükség.

Kapcsolódó írásaink