Belföld

„Magyarország elkötelezett támogatója az EU nyugat-balkáni bővítésének”

Magyarország elkötelezett támogatója az Európai Unió nyugat-balkáni bővítésének - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten.

„Magyarország elkötelezett támogatója az EU nyugat-balkáni bővítésének”
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) köszönti Bujar Osmanit, Észak-Macedónia EU-integrációért felelős miniszterelnök-helyettesét a budapesti Liszt Ferenc-repülőtéren
Fotó: MTI/Burger Zsolt

A Külgazdasági és Külügyminisztérium MTI-hez eljuttatott közleményében azt írták: a tárcavezető tárgyalt Bujar Osmanival, az Észak-Macedón Köztársaság miniszterelnök-helyettesével és EU-integrációért felelős miniszterével.

A megbeszélésen Szijjártó Péter elmondta, hogy Magyarország elkötelezett támogatója az EU nyugat-balkáni bővítésének. Hozzátette: Magyarországnak nemzetgazdasági és nemzetbiztonsági érdeke fűződik ahhoz, hogy az integrációra minél előbb sor kerüljön.

Hangsúlyozta: Magyarország támogatja, hogy a csatlakozási tárgyalások megkezdéséről Észak-Macedóniával már júliusban szülessen döntés. 

A külgazdasági és külügyminiszter szerint továbbra is jelentős a migrációs nyomás a Nyugat-Balkánon, ezért különösen fontos a politikai stabilitás biztosítása.

Észak-Macedónia déli határának megvédése érdekében Magyarország folyamatosan 30 magyar rendőrt állomásoztat a görög-észak-macedón határon - olvasható a közleményben.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom