Belföld

Lungo Drom: Gyermekeink jövője az igazi tét

A legnagyobb fenyegetettség a migráció

A Lungo Drom is kiáll Orbán Viktor miniszterelnök hét pontja mellett – közölte lapunkkal Farkas Flórián elnök.

Lungo Drom: Gyermekeink jövője az igazi tét
A választás kötelesség – véli Farkas
Fotó: Ficsor Márton

A cigányság sorsát is meghatározhatja az EP-választás eredménye, óriási a tét – hívta fel a figyelmet Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke, aki szerint meg kell védeni az eddig elért eredményeket, és folytatni kell a roma közösség felemelését célzó munkát. „A tét családunk, gyermekeink jövője, kultúránk, nemzeti függetlenségünk. Aki a migrációt támogatja, annak nem érték a nemzet, a család, a kereszténység” – fogalmazott a parlamenti képviselő.

Szerinte, ha Brüsszelnek bevándorláspárti vezetése lesz, mindennapjaink kerülnek veszélybe. „Nem szabad megengednünk, hogy a migránsok szabadon jöjjenek be az országunkba, magukkal hozva a rasszizmust, a terrorizmust és a nőgyűlöletet. Mi azt szeretnénk, hogy az asszonyaink, lányaink egyedül is kimehessenek az utcára, ne kelljen félniük erőszakos cselekedetektől, mint ahogyan arra számos példát láttunk azon országokban, melyek nagy számban fogadtak be migránsokat” – fogalmazott. Farkas Flórián aláhúzta, a legnagyobb fenyegetettséget a cigányságra a migráció jelenti, az ugyanis elvonná a pénzt a társadalmi felzárkózás ügyétől. „Támogatni tudjuk majd a foglalkoztatást, az oktatást? Lesz munkája a magyar embereknek? Vagy az erre szánt összeget el kell költenünk beilleszkedni képtelen, idegen kultúrájú milliók fenntartására?” – vetette fel, nyomatékosítva, a választás joga nem csupán lehetőség, de kötelesség is.

„Közösen kell megtennünk mindent annak érdekében, hogy ne legyünk bevándorlóország. Ezért a Lungo Drom támogatja Orbán Viktor hétpontos programját. A jövőben is biztonságban és békében szeretnénk élni” – zárta lapunknak adott nyilatkozatát Farkas Flórián.

Kapcsolódó írásaink

A liberálisok nagy ellensége a valóság

ĀEP-választás 2019. Nem az Európa jövője, hogy lecserélik a nemzeteket, attól sem növekedést, sem békét, sem szociális biztonságot nem várhatunk – mondta Rétvári Bence