Belföld

A liberálisok nagy ellensége a valóság

EP-választás 2019. Nem az Európa jövője, hogy lecserélik a nemzeteket, attól sem növekedést, sem békét, sem szociális biztonságot nem várhatunk – mondta Rétvári Bence

Nyugaton már tendenciózus a keresztény jelképek támadása, illetve eltüntetése, a bevándorlók érzékenységére való hivatkozás pedig inkább csak ürügy a hagyományos értékeink szisztematikus felszámolására – nyilatkozta a Magyar Hírlapnak Rétvári Bence, az Emmi államtitkára, a KDNP alelnöke az EP-választás tétje kapcsán.

A liberálisok nagy ellensége a valóság
A híreket fátyollal borítják be – fejtette ki Rétvári
Fotó: Hegedüs Róbert

Bár a tolerancia fontosságáról beszélnek, manapság a liberálisoknál az intolerancia a legfőbb elv. Ez azt jelenti, hogy semmit nem tűrnek el, ami az ő álláspontjukkal ellentétes. Tolerancia fedőnév alatt viszont mindent támadnak, ami a természetes, hagyományos életmód részét képezi – fogalmazott lapunknak Rétvári Bence, a KDNP alelnöke, Orbán Viktor EP-kampányra meghirdetett hét pontja kapcsán. A liberális hegemónia fenntartói szerinte olyan vehemenciával támadnak mindenkit, aki családról, anyáról és apáról, továbbá nemzetről és keresztény kultúráról beszél, hogy az már a vallásháborúk időszakának retorikáját idézi. Ez azonban nem erősíti, hanem kifejezetten gyengíti Európát, annak társadalmi egységét, sőt, gazdasági hátrányt is jelent.

Itthon Gyurcsány Ferenc jutott el odáig, hogy ha a magyarok nem a DK-ra szavaznak, háború lesz Európában. Ez nyilván a valóságtól elrugaszkodott elképzelés, fejtegette a politikus, felidézve: a két világháborút követően egységesülő Európa egyik alapgondolata éppen az volt, hogy az országok közötti gazdasági együttműködés jelenthet garanciát a nemzetek békés egymás mellett élésére. Ez azonban korántsem egyenlő azzal, hogy le is kellene cserélni a népességet. „Láthatjuk, az európai egyesült államok eszméjének támogatói egyúttal a migráció hívei is.”

Márpedig azok, akik a bevándorlási hullámmal ide érkeznek, a saját szülőföldjükön meglévő konfliktusokat is hozzák magukkal, ráadásul az európai „őslakossággal” is feszültség alakul ki. Erős identitású csoportokról van szó, egy identitását vesztett kontinensen, ami veszélyes felállás. Ezzel szemben a keresztény alapokra építkező nemzetállamok együttműködése jelent valódi alternatívát. „Sajnos az ellenzék sem riogatásban, sem hitegetésben, sem a valóság eltorzításában nem ismer határokat. Így éppen azokat vádolják háború kirobbantásával, akik nemet mondanak a társadalmi viszályokkal járó bevándorlásra. Az ellenzék Brüsszelből a jóléti juttatások azonnali megtöbbszöröződésének illúzióját ígéri. Ez az emberek becsapása. Olyan, mint tizenöt éve a bécsi cukrászdanyitás ígérete” – húzta alá Rétvári. Úgy folytatta: a kormányt támadók csúsztatnak, el akarják tagadni a migráció veszélyeit, ahogy az intoleráns nyugati liberális médiában sem jelenhet meg ellenkező tény vagy vélemény. Pedig nem az Európa jövője, hogy lecserélik a nemzeteket, attól sem gazdasági növekedést, sem békét, sem szociális biztonságot nem várhatunk, hangsúlyozta. Szólt arról is, Nyugaton már tendenciózus a keresztény jelképek támadása, illetve eltüntetése, a bevándorlók érzékenységére való hivatkozás pedig inkább csak ürügy a hagyományos értékeink szisztematikus felszámolására. Franciaországban az államtanács döntése után Szent II. János Pál pápa emlékművéről eltávolították a keresztet, Németországban öt év alatt kétezer templomot számoltak fel.

A görögországi Leszbosz szigetén a ledöntött kereszt miatt nem indult eljárás, a visszaállítók ellen azonban több is, a brit bevándorlási hivatal üldözött keresztényeket elutasít, míg muszlim radikálisokat befogad. A Mikulást sapkás embernek nevezik, az adventi vásárt pedig téli vásárnak, a temetőben fekete lepellel takarják a kereszteket Olaszországban – sorolta a KDNP-s politikus. Ezek az esetek nem a befogadás gesztusai, hanem az európai keresztény identitás szándékos megtagadásai.

Hozzátette, szerinte minden birodalom minden korban ideológiai alapon is állt. Korábban ezt a kereszténység jelentette, majd a huszadik században a nácizmus és a kommunizmus, a mostani brüsszeli birodalomépítési kísérlet pedig olyan valláspótlékokon alapul, mint a genderizmus és a migrációban való feltétlen hit. „Ők azok, akik elhagyták Európa keresztény gyökereit, és az inkvizítorokat megszégyenítő retorikával vetik rá magukat a velük egyet nem értőkre. Azt mondják rájuk – ránk –, hogy autokratikusak vagyunk, pusztán a bevándorlók betelepítésének ellenzése miatt. Túlfűtött érzelmekkel fenyegetnek és zsarolnak mindenkit, aki nem hisz a tömeges illegális migráció minden európai problémát megoldó »csodatévő« erejében” – fogalmazott.

Csakhogy eközben az európai emberek egyre nagyobb része elégedetlen a Nagy-Britanniát elüldöző, a migránsokat behívó brüsszeli politikával, még ott is, ahol a hírek egy részét „fátyollal borítják be”. „A liberálisok egyik legnagyobb ellensége a valóság. Ezért csak még több hisztérikus kirohanásra és zsarolásra számíthatunk tőlük. Egyre kevésbé érdeklik őket a nemzetközi jogszabályok vagy a többségi döntések, vagyis a választási eredmények, s egyre távolabb kerülnek a társadalmi elvárásoktól. Ám ahelyett, hogy ezeknek megpróbálnának megfelelni, azon igyekeznek, hogy a társadalom rezdüléseire és igényeire jól reagáló politikusokat minél inkább ellehetetlenítsék, populistának bélyegezve őket. Ebben hozhat változást a május végi EP-választás” – mondta lapunknak Rétvári Bence.

Kapcsolódó írásaink