Autó-motor

Az FIA vizsgálatot indított a Wolff házaspárt ért gyanúsítás miatt

„Teljes mértékben visszautasítjuk a vádakat, amelyek sértik csapatvezetőnk becsületét” – írta a Mercedes

A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) vizsgálatot indított a Mercedes csapatfőnökét és feleségét ért, médiában megjelent vádak miatt.

Az FIA vizsgálatot indított a Wolff házaspárt ért gyanúsítás miatt
Az FIA vizsgálatot indított a Wolff házaspárt ért gyanúsítás miatt
Fotó: AFP/Andrej Isakovic

Az FIA közlemény adott ki, melyben jelezte, hogy tisztában van azokkal a sajtóban megjelent hírekkel, melyek szerint egy Forma–1-es csapat főnöke bizalmas információkat kapott egy személytől, aki a sorozat kereskedelmi jogait birtokló cégnél dolgozik.

A szövetség neveket nem közölt, de a lapok konkrétan megírták, hogy Toto Wolff, a Mercedes első embere kapta az információkat feleségétől, Susie Wolfftól, aki a női F1 Akadémia vezetője.

Az FIA vizsgálata váratlanul érte az érintetteket, akik értetlenségüket fejezték és bírálták az eljárást.

Susie Wolff az Instagram-oldalán tett bejegyzésben utasította vissza a vádakat, hozzátéve, hogy „mélyen megbántva érzi magát”, de nincs meglepve.

„Elkeserítő, hogy a függetlenségemet és megbízhatóságomat megkérdőjelezik ilyen módon, különösen azért, mert úgy tűnik, megfélemlítő és nőgyűlölő indíttatású a támadás, amely a családi állapotomat veszi célkeresztbe és figyelmen kívül hagyja a képességeimet” – írta Susie Wolff, aki korábban maga is versenyzett és csapatfőnök is volt a Forma E kategóriában. – „Az autósportban rengeteg akadályt kellett leküzdenem karrierem során és nem hagyom, hogy teljesen alaptalan vádakkal beárnyékolják az elkötelezettségemet az F1 Akadémia felé.”

A Liberty Media birtokolta Forma–1 annyit közölt, hogy az FIA a közleménye kiadását megelőzően nem értesítette a sorozatot, ugyanakkor teljesen biztosak benne, hogy a vádak nem igazak, mert egyetlen alkalmazottjuk sem adott át bizalmas információkat egyetlen csapatnak sem.

A Mercedest szintén nem értesítette előre az FIA és az istálló „nagyon meglepőnek” nevezte, hogy a vizsgálat hírét a közleményből kellett megtudnia.

„Teljes mértékben visszautasítjuk a vádakat, amelyek sértik csapatvezetőnk becsületét” – írta a Mercedes.

Kapcsolódó írásaink