Ajánló

Koncertek és színházi előadások a V4 Fesztiválon a nagymarosi Duna-parton

Természet és kultúra

A Morcheeba, a Tankcsapda, az Irie Maffia koncertjével, lengyel, magyar, cseh és szlovák díjnyertes színházi alkotásokkal, természetjárással – ötven  zenei, húsz színházi programmal június 23-án kezdődik és június 26-ig tart Nagymaroson a IX. V4 Fesztivál – jelentették be a szervezők a tegnapi sajtótájékoztatón.

Koncertek és színházi előadások a V4 Fesztiválon a nagymarosi Duna-parton
Navracsics Tibor: A V4 országaival közös a sorsunk
Fotó: MH/Török Péter

Navracsics Tibor, a Veszprém–Balaton Európa Kulturális Fővárosa 2023 (EKF 2023) Program felelős minisztere arról beszélt, hogy a kultúrán keresztül megélhető a V4-országok közös múltja, közös sorsa. Hoppál Péter kulturális államtitkár felidézte, hogy az előző V4-es magyar elnöklést is volt alkalma búcsúztatni, és most négy év után újra itt van, amikor leköszönnek a magyarok.

Az államtitkár kiemelte, hogy a fesztivál környezete, megvalósítása egybecseng a magyar kormány célrendszerével, amelyben a legfontosabb a természet, család, kultúra egysége. Heinczinger Balázs, Nagymaros polgármestere  arról szólt, hogy idén a fesztiválteret kitágították, és hogy újra fellép az ország legnagyobb létszámú ütőegyüttese.

Kis Domokos Márk fesztiváligazgató elmondta, hogy a fesztiválozó szülők a programok idejére beadhatják a gyerekeket a V4-oviba, valamint hogy az EKF 2023-mal együttműködésben a Duna két partján roadshow viszi a programokat településről településre, a V4 Évzáró  pedig a művészeti egyetemek hallgatóit hívja műhelymunkára. Trill Zsolt és Szűcs Nelli, a Nemzeti Színház művészei A fodrásznő című darabról beszéltek, amelyet a fesztivál nyitónapján adnak elő.

Kapcsolódó írásaink