Forró Péter

Vélemény és vita

Big Bear

FRICSKA

Úgy tűnik, hogy amelyik román étterem valamit is ad magára, medvehússal bővíti a kínálatát. Legalábbis a Brassó melletti Sub Tampa nevezetű étteremben várhatóan néhány nap múlva a sajátos különlegességek között medveburgert is lehet kapni. Mint köztudott, Románia erdeiben bőven van alapanyag, mégis időszakonként kapható csemegéről lehet beszélni. Egy medvehússal is foglalkozó húsfeldolgozó tavaly például négy termetes mackót vásárolt fel és készített elő fogyasztásra. Ezek is olyan állatok voltak, amelyeket trófeájukért vagy éppen vad viselkedésük miatt lőttek ki. Romániában abban bíznak, hogy a medvehúsból készült ételek fölhelyezik a román konyhát a világ gasztronómiai térképére. Így hát szomszédunkban járva, ha bemegyünk egy étterembe, bátran kérhetünk Big Mac helyett Big Bear Burger menüt.