Galsai Dániel

Vélemény és vita

Ákos esküje

Fricska

Nagy napra ébredt tegnap a magyar nemzet! Hosszú vajúdás után letette a parlamenti esküjét Hadházy Ákos! Hosszú vajúdás előzte meg a történelmi döntést, a jó ideje a magyar közélet bohócaként funkcionáló jóember a választások után nem volt hajlandó felesküdni – a kétharmad számára nem volt elég meggyőző, ami annak fényében különösen izgi, hogy a hisztérikus, lyukas zoknis, molinó lengető alaknak már pártja sincs, mivel még a saját oldalán is összeveszett mindenkivel.

De ne vesszünk el a közismert részletekben, inkább idézzük Ákos orákulum magyarázatát, mert abban van a vitamin, az mutat túl önmagán! „Én a jövőben is a Parlamenten kívüli munkára fogok koncentrálni. A változás annyi lesz, hogy kapok fizetést, képviselői juttatásokat, így többet tudok vidékre utazni, ami elengedhetetlen a munkámhoz. (...) Ha azt írom a távollétem indokának, hogy most éppen egy sok száz milliós ellopott uniós támogatásnak járok utána, akkor ezt el kell fogadnia a parlamentnek”. Ez aztán a tiszta beszéd, gaz kutya, aki nem érti! A mi Ákosunk ezek szerint továbbra is mérhetetlenül megveti a demokratikusan választott országgyűlést, de azért egy picit beleszáll, nem megy vissza kutyákat oltani, tehenek ellését levezetni, inkább elfogadja azt a nyamvadt bő egymilliót havonta. Továbbá a fizetett semmittevésre is megvan már a stratégiája – ha nem megy be, akkor lázasan nyomoz éppen, természetesen százmilliók után, úgyhogy, mindenkinek, coki, kuss legyen, ő akkor is dolgozik, ha nem, a nemzet sorsa mindenképpen az ő kezében van, a tevékenység nyilván ellenőrizhetetlen, ha Ákos munkaidőben éppen egy helyi kocsmában poharazik, akkor is oknyomoz. „Ügyes!” – mondta erre a régi viccben Kohn bácsi.

Arról nem szólnak a hírek, hogy a jeles igazságbajnok foglalkozni óhajt-e a ballib pártok brutális, és teljesen illegális külföldi kampány támogatásával? Pedig a téma igen érdekes: nem százmilliókról van szó, hanem majdnem kétmilliárdról, ami nem csak azért ocsmány, mert az, hanem mert ez egy komoly párt éves állami juttatása. Vagyis – sokadszorra – itt is megdőlt az ellenzék elnyomásáról, anyagi ellehetetlenüléséről, média és kommunikációs hátrányairól szóló ballib mantra. Nyomozz Ákos, nyomozz, izgatottan várom a munka nélküli munkád végeredményét!