Galsai Dániel

Vélemény és vita

Néhány szívdobbanás…

Fricska

Ismét eljövend a megélhetési jóemberek, fotel-jogvédők, szingli családszakértők, női magazinba publikáló amatőr szexológusok, politikailag motivált, csúnyácska feminista fruskák tavasza! Pintér Sándor belügyminiszter rendelete értelmében a jövőben minden abortuszra jelentkező nőnek, végleges döntése előtt, meg kell hallgatnia a benne fejlődő magzat szívhangját. Ezen megy most a haladár hisztéria!

Csak egyet idézek – nehogy már én reklámozzam őket! – Szarvas Koppány Bendegúz, a Momentum főállású háborodott trollja így fogalmazott: „Ezek a szottyadt, impotens vén álkeresztények tényleg azt hiszik, hogy a nők brahiból járnak abortuszra.” Ez a szint. És bátran borítékolható, hogy ez fog folytatódni, az összes női magazin, celeb és liberális blogger felvonul majd a barikádon... Felesleges cifrázni a dolgot, nincs értelme festeni, polírozni: ezek ismét alantas politikai célból hergelnek és pofátlanul hazudnak!

Természetesen szó sincs az abortusztörvény szigorításáról, senki sem akar a nőknek „a méhében turkálni”, ahogy ezt valamelyik emancipált, militáns, nőjogi közíró hölgy korábban oly' gusztustalanul megfogalmazta! Ez a rendelet mindössze a nagybetűs Esélyről szól. Arról, hogy az emberi élet egy és megismételhetetlen. Nyugodtan megsértődhetnek rám a harcos feministák, de akkor is kimondom: a nők sem egyformán birtokosai a szellemi és érzelmi intelligenciának. Egy olyan korban, amit lassan elborít a globalizált bulvár, trendi lett a gender, férfi ivarszerves nővé maszkírozott emberek büszkélkednek nyilvánosan a „másságukkal", a színes magazinokban munkamániás, karriercentrikus nők dicsőítik a függetlenséget és gyermektelenséget, ott bizony valamit tenni kell!

És ehhez talán elég néhány szívdobbanás... Ami hallatán az a bulvárral etetett nő is elgondolkodik. Például azon, hogy ott benne egy új ember él. És ő dönthet a sorsáról. Lehet belőle világhírű énekesnő, olimpiai bajnok, felfedezheti a rák ellenszerét. De meg is ölheti. Lehet bármilyen nehéz helyzetben, az nem lehet ok a gyilkosságra, mivel akár azonnal le is mondhat róla, gyermeknemzésre alkalmatlan párok ezrei várnak tárt karokkal egy örökbe fogadható apróságra. És persze az is lehet, hogy az a halk szívhang benne is megváltoztat valamit... aztán, ha ezután is úgy dönt, gyilkolhat...

Ha csak évente tíz életet ezzel megmentünk, már akkor zseniális ez a rendelet. Mondanám, meglepő, hogy ezt ismét kizárólag a liberális aktorok nem értik. De nincs ebben semmi különös. Szív, magyarságtudat nélkül nehéz hallani a szívhangokat...