Galsai Dániel

Vélemény és vita

Független káosz

Fricska. Baranyi Krisztina – szokásához híven – beledurrantott a ventillátorba

A IX. kerületi polgármester Facebook-bejegyzését teljes egészében idézem: „A sajtó szabadsága Ferencvárosban is elesett! Vágvölgyi B. András nem kerül vissza a főszerkesztői pozícióba, és az újságíró szakma helyett politikusok fognak dönteni a következő főszerkesztő személyéről. A médiacég új ügyvezetője pedig Kálmán Olga képviselő asszony férje lett.” Parádés!

Baranyi országlásának kezdetén kineveztette Vágvölgyit, az ultraliberális Magyar Narancs egykori főszerkesztőjét médiaführernek. Aki természetesen megígérte, hogy innentől új szelek fújnak majd a helyi újságnál, országos példa lesz majd az ottani „függetlenség”. Nos, szerencsétlen ferencvárosiak ezt megkapták.

Olyan gyönyörű balliberális propagandakiadvány született, hogy az csuda! Ám ezután következett az immáron megszokott ellenzéki forgatókönyv: lobbizások, helyezkedések, kiszorítósdi, pénz- és pozíciókövetelés. Vágvölgyi belebukott, most ott tartunk, hogy a szélsőséges DK-s exújságíró férje a botránykő. És ők sivalkodnak sok éve a „független sajtó haláláról”!

Kapcsolódó írásaink

Kerékgyártó György

Kerékgyártó György

Több, mint film

ĀMegdöbbentő hír volt néhány évvel ezelőtt az, hogy Hollandiában egy férfi elkeseredésében autójával a békés tömegbe hajtott. Tettének az volt az oka, hogy már több hónapja munkanélküli volt

Nagy Ervin

Nagy Ervin

Visszatért a Demszky-korszak

ĀKarácsonyék enerváltak, teljes a tanácstalanság, Budapest egy helyben topog, miközben érdemi munka helyett alibiznek a Városházán