Galsai Dániel

Vélemény és vita

Főispánfrász

Fricska. Jelentem tisztelettel, megvan az új ellenzéki gumicsont

Nyilvánosságra került, hogy egy törvénytervezet szerint a kormánymegbízottakat a jövőben történelmi kifejezéssel élve főispánnak nevezik majd. Az örökkön sakálmosolyú, DK-s Molnár Csaba imigyen gúnyolódott: „Őrület! Felkészül a király, a nádor, a főpohárnok és a főlovászmester? Az egészet meg kidobolja majd a kisbíró? Akinek meg nem tetszik, majd deresre húzzák!”

Molnár ismét ostobán hisztériázik. Köztársaságban élünk, József nádort a „legmagyarabb Habsburgnak” nevezték, nevéhez fűződik Pest építészeti és kulturális felívelése. Főpohárnok és főlovászmester miért ne lehetne? Kisbírók most is vannak – a vidéki hagyományőrző rendezvényeken. Persze itt nem ez a lényeg. Teljesen világos, hogy az elnevezés lényegtelen, a munka a lényeg. A mi dicső ellenzékünk 32 éve szavak, fogalmak, tradíciók ellen visel ostoba háborút. Elképzelem, mi történne egy skót Molnárral, ha azon gúnyolódna, hogy miért viselnek skót szoknyát mind a mai napig a helyi politikusok, üzletemberek.

Kapcsolódó írásaink

Bán Károly

Bán Károly

A parizeus új táncrendje

ĀÖnmagában az is beszédes, ami a tisztújítás előjátékában történik. Még az is lehet, hogy a pártelnökségről lemondó, parizeusként emlegetett Jakab Péter és a mögötte állók a bolondját járatják a még megmaradt jobbikosokkal