Galsai Dániel

Vélemény és vita

Véleményvezér

Fricska

Egy régi-új balliberális ikon bejegyzése. Bakács Tibor „Settenkedőt” idézem (betűpontosan, minden javítás nélkül, egy kipontozással!): „BorismJohsnson jól mutat egy pubban, de háborrú van. Anémetek egy ge…k, semmi fegvyert nem szállitottak. Macront Zelenszkij megölelte, az átadott francia tűzérség miatt nem lett nagyobb baj. Utálom a németeket, Orbán a vezérük.”

Mondhatnánk, mindez mindössze egy korábbi liberális médiaceleb, később szalámitolvaj mentális összeomlásának bizonyítéka. Ám ha a szöveg mélyére nézünk, könnyen felfedezhetjük benne a magyar ellenzék derékhadának véleményét. Ők is simán hülyézik az angol miniszterelnököt.

Ők is istenként tisztelték Angela Merkelt, amíg a magyar miniszterelnököt próbálta zsarolni, megváltóként vártak rá, amikor Magyarországra jött, majd csalódottan eldobták, miután nem lett Orbán-buktatás. És végül ők adnának mindent Ukrajnának, „ölelnék” Zelenszkijt, feledve az ottani jogfosztott magyarokat. Bakács egy leépült alak, neki legalább ez a pici mentsége van.

Kapcsolódó írásaink

Petrin László

Petrin László

Gerhard Schröder és a hűtlen barátok

ĀSchröder kancellárként De Gaulle-hoz hasonlóan gyakorlati külpolitikájában újra felfedezte és komolyan vette a kelet-európai, illetve az orosz kapcsolatok fontosságát

Őry Mariann

Őry Mariann

Európa és szomszédai

ĀA héten újabb uniós csúcstalálkozón kerül napirendre Brüsszelben, miként reagál Európa az ukrajnai háborúra, és milyen újabb problémákat készül okozni saját magának ezzel