Galsai Dániel

Vélemény és vita

Vidám nyárelő

Fricska. Visszavonhatatlanul itt a nyár, ami a politikával foglalkozó publicistáknak keserves időszak

Ez a klasszikus „uborkaszezon” – ilyenkor a közélet szereplői nyári álomra hajtják a fejüket, távoli vagy éppen közeli üdülőhelyeken pancsolnak, horgásznak, kártyáznak mint a normális emberek. Szellő sem rezdül, tán még a fű se nő, nem történik semmi. Még az a szerencse, hogy mi Magyarországon élünk, van nekünk egy mulatságos ellenzékünk, így a jókedv most is garantált.

A hét végén például újraválasztották az MMM mozgalom élére Márki-Zay Pétert. Az előzetes sajtóhírek szerint le akarták váltani, de aztán valahogy mégis egyhangú-lag (!) adtak neki bizalmat. Jól van ez így! Most van egy tagság nélküli mozgalom, egy minden szinten megbukott elnökkel, aki még a kampánypénzekkel sem tudott elszámolni, akinek könyvelője még képesítéssel sem rendelkezik.

Mindeközben Jakab Péter Mezőhegyesen ételfutárnak állt. „Néha nem árt belebújni más bőrébe, hogy a politikus ne szakadjon el a valóságtól” – mondta a parizerek és krumplik jeles szakértője. Emelkedett gondolat. Hogy mit fog szólni a mamuszos expártigazgató szerető a havi négymillióhoz képest jelentősen csökkenő bevételhez, azt nem tudom – de úgy érzem, vidám nyár elé nézünk!

Kapcsolódó írásaink

Brém-Nagy Ferenc

Brém-Nagy Ferenc

Hideg veríték

ĀSzámos kérdésre feleletet kaptunk a választás óta eltelt bő két hónap alatt az egyesült (majd újra osztódni induló) baloldali ellenzékkel kapcsolatban