Galsai Dániel

Vélemény és vita

Bukott mondogatók

Fricska. Megint jőnek, mondogatnak… (Hogy Petőfi Sándort csúnyán kifacsarjam.) Márki-Zay Péter szerint a védőnői szolgálat egy „felesleges hungaricum”, szerinte „középosztálybeli anyukákkal kávézgatnak, sok pénzért”

Mégis mit kellene tenniük egy „pályakezdő” kismamával, miközben az anyaság gyakorlati dolgairól beszélgetnek? Ökölvívni? A szintén minden szinten megbukott baloldali ikon, Bokros Lajos máshonnan próbálta megtalálni a szarva közt a tőgyit. Szerinte mindenféle ársapka felesleges és káros, mivel „akinek autója van – kevés kivételtől eltekintve –, az csak a középosztályhoz sorolható inkább, ezeknek teljesen fölösleges támogatást adni”.

Tehát akinek van egy 15 éves Suzukija, netán egy Trabantja, az már burzsuj? És aki öregecskedő kisteher-autójával szállít árut falusi kis közértjébe, ő már egyenesen tehetős? Mondhatnánk, hogy lejárt szavatosságú alakokról van szó, kár is velük foglalkozni. Bár ez igaz, de miután nekik már semmi sem drága, ott szítanak társadalmi feszültséget, ahol tudnak, és közben állandóan külföldi eltartóikra kacsintgatnak!

Kapcsolódó írásaink

Deme Dániel

Deme Dániel

Világ technokratái…

ĀA napokban az EU-csúcs előtt szinte szőnyegbombázást idéző intenzitással hallottuk az egység szót az európai vezetőktől

Szakály Sándor

Szakály Sándor

102 éve(s) fájdalom

ĀA versailles-i Nagy-Trianon-palota minden magyar számára a magyar történelem talán legnagyobb tragédiája és az örök fájdalom jelképe – 1920. június 4-e