Őry Mariann

Vélemény és vita

Világra szóló magyarok

„Az egész világ láthatta, hogy a magyarok szeretik a hazájukat, és mi, akik ma győztünk, azt vállaljuk, hogy számunkra mindig Magyarország lesz az első” – mondta győzelmi beszédében Orbán Viktor miniszterelnök

álláspont

Vasárnap este az egész világ – túlzás nélkül – Magyarországra figyelt.

Figyeltek azok, akiknek a reményt testesíti meg, hogy lehetséges megállítani az illegális bevándorlást, megvédeni a kultúránkat, hagyományainkat, családjainkat, megálljt lehet parancsolni a genderideoló­giának. Lehet azt mondani Sorosnak és helytartóinak, a brüsszeli bürokratáknak, hogy eddig és ne tovább, ez a mi országunk, nem a ti gyarmatotok.

És figyeltek azok is, akik hosszú ideje, évek óta már pénzt és energiát nem kímélve próbálják letörni ezt az ellenállást. „A baloldal itthon, a nemzetközi baloldal körös-körül, a brüsszeli bürokraták, a Soros-birodalom minden pénze és szervezete, a nemzetközi, fősodratú média és a végén még az ukrán elnök is” – ahogy a miniszterelnök sorolta. Nem túlzás ez sem, a balliberális világ, a globalisták tényleg mindent és mindenkit csatasorba állítottak. A teljes nyugati liberális média, de még külföldi sztárok is voltak, akik fontosnak érezték beleszólni abba, hogy milyen kormányt választ Magyarország.

Ez az egész nagy globális összefogás azért volt különösen álságos és megvetendő, mert valójában a legkevésbé sem érdekelte a szálak mozgatóit, mi lesz Magyarországgal. Nem érdekelte őket, az egymás lábát taposó nyugati újságírókat sem, kik is alkotják a kormány ellen felálló szövetséget, milyen ví­ziójuk van, milyen képességű, milyen hátterű embereik. A nyugati liberális értelmiség, a politika és a sajtó szándékosan befogta a fülét, ha az igazsággal szembesítették őket a Gyurcsány Ferenc vezette magyar baloldalról. Nem akarták tudni, nem akarták meghallani. Pénzt, paripát nem kímélve támogattak volna egy zsák trágyát is, ha azzal kecsegtet, hogy leváltja a nyugati konzervatív körökben ikonná vált Orbán Viktort.

Semmi sem volt drága nekik, hiszen valódi ellenségeik maguk a nemzetek. Azok az emberek, akik évek óta szegezik nekik a kérdést, hogy ha Magyarország meg akarja és meg tudja védeni a normalitást, akkor ők miért nem.

Most azok gyalázzák, támadják a magyar emberek demokratikusan kifejezett döntését, akik egyébként naphosszat demokráciából és jogállamiságból oktatnak ki minket. Csak akkor tetszik nekik a demokrácia, ha őket választják meg.

A magyar választók felismerték, hogy Márki-Zayék „szeretetországa” hazugság volt, hiszen semmit nem kínáltak a gyűlöleten kívül. „Kapitányuk” egyre csak szidta a magyarokat, s amikor elbukott, akkor sem tett másként. Márki-Zayt a szövetségesei az első adandó alkalommal a farkasok elé dobták. Amikor vasárnap esti beszédét elmondta, és elismerte a vereségét, a baloldali pártok egyetlen vezetője sem állt mögé. Aztán máshol szépen elmondták, hogy mi mindenért volt ő a hibás.

Pedig ha már felelősöket keresnek, tükörbe is kellene nézni. Persze Gyurcsány, a valódi kapitány örülhet, a DK-é lesz a legerősebb baloldali frakció, na de a Márki-Zayt elsők közt megtagadó Jakab Péter aligha lehet büszke arra, hogy vezetése alatt leharmadolódott a négy éve még legerősebb ellenzéki frakció.

A szörnykoalíció politikusai azt hitték, a csoda­fegyverek a közös jelöltek, a közös lista lesznek és az, ha összefognak, akik pár éve még egymást köpködték, csak mert átmenetileg összeköti őket a gyűlölet. Ehhez képest a Fidesz negyedszerre is kétharmadot szerzett, és nagyobbat nyert, mint valaha. A választók gerince nem hajlik úgy, ahogy Gyurcsányéké, Jakabéké és a többi… 

(A szerző közgazdász)

Kapcsolódó írásaink

Galsai Dániel

Galsai Dániel

Ez volt, ez lesz…

ĀFricska. De legalábbis ennek kellene lennie… A honi balliberális oldal gyakorlatilag atomjaira esett szét

Boros Imre

Boros Imre

A magánpénz proxy háborúi

ĀEljött az ideje egy proxy háborúnak, amely során ukránok harcolnak oroszokkal. Az ukránok fogyatékos katonai erejét majd megerősítik a kezükben lévő médiaütegek könny és részvét, valamint féktelen oroszellenes gyűlöletet fakasztó sortüzeivel